StoryEditorOCM

rajska plažaNa Rabu završeno 12. izdanje Festivala skulptura u pijesku, pogledajte spektakularne kreacije

Piše OM
4. srpnja 2023. - 13:40

Na Rajskoj plaži u Loparu na otoku Rabu završeno je 12. izdanje Festivala skulptura u pijesku. Spektakularne kreacije od loparskog pijeska i vode kreirali su umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, a pobjedu je odnijela skulptura “Kraken” koju su zajednički oblikovali umjetnici Valentina Rašan i Maksimilijan Vučinović.

Drugo mjesto pripalo je skulpturi "Bepo" Roberte Mikelić i Noe Ružića-Stasiowa, dok je broncu zavrijedila "Sirena" Augusta Popijača.

Osim natjecanja u izradi skulptura, Festival je obilježilo i natjecanje u stvaranju najljepše fotografije skulptura. Među nagrađenim autorima fotografija prvo je mjesto zauzela Marija Kordić s fotografijom "Sandy Octopuss", drugo mjesto s fotografijom "Work in progress" osvojio je Dražen Kasprek, a treći je bio Franko Benić s fotografijom "Little Helpers“.

Prekrasne skulpture s Rajske plaže i ovoga puta oduševile su sve prisutne, dok su svi ostali mogli uživati u predivnim snimkama iz zraka koje su pokazale grandioznost morskih čudovišta napravljenih od pijeska.

- Umjetnici nisu imali nimalo lagan zadatak, ali su nas oduševili svojim pješčanim kreacijama koje su za sve okupljene bile prava atrakcija. Radi se o doista vrijednoj umjetničkoj, ali i turističkoj manifestaciji koja predstavlja sjajnu promociju Lopara kao poželjne jadranske destinacije. Festival skulptura u pijesku jedno je od glavnih događanja koje privlači veliki broj ljudi u Lopar i koji ovdje ostaju uživati i nakon što Festival završi” - poručio je zamjenik direktora Turističke zajednice Općine Lopar Ivan Pičuljan

image

Festivala skulptura u pijesku

image

Festival skulptura u pijesku

image

Festivala skulptura u pijesku

image

Festivala skulptura u pijesku

image

Festivala skulptura u pijesku

25. travanj 2024 18:56