StoryEditorOCM

spektakl pod jedrimaNa treće izdanje Full Moon Sailinga stiže 500 jedriličara, donosimo program

Piše M. I.
21. ožujka 2024. - 08:46

Treće izdanje regate Full Moon Sailing spektakl Hrvatska održat će se od 21. do 24. ožujka, u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin. Iz Pule prema Malom Lošinju starta stotinjak jedrilica, regatnih jurilica i performance cruisera, vintage krstaša i impozantnih MAXI racera sa 500-tinjak jedriličara iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Argentine, Slovačke, Italije i Njemačke, najavljuje istarski.hr.

U četvrtak 21. ožujka, u suradnji sa udrugom Molaj cimu, održat će se Full Moon Classic, revija tradicijskih drvenih jedrilica koje će zajedriti pulskom lukom i vratiti nas malo u prošlost - kako je to nekada bilo.

Učenici, članovi jedriličarskih klubova moći će jedriti na drvenim brodicama i okušati se u umijeću plovidbe latinskim i oglavnim jedrima, uz kapetane. Na pulskom jedrenjaku Tartani, izgrađenom 1927. godine, najstarijoj ribarskoj tartani na svijetu, kuhat će se istarski brudet. Program se nastavlja uz ‘Ćakule pod jedrima‘ i glazbu na pulskoj rivi.

Organizator poziva sve vlasnike drvenih jedrilica, rovinjske batane, gajete, guceve i kaiće da dođu u Pulu i podno Arene rašire jedra svojih brodica. Pozivaju djecu, trenere i roditelje da dovedu djecu koja jedre u malim klasama da se upoznaju s maritimnom baštinom i drvenim jedrenjacima.

U petak, 22. ožujka, na ručku dobrodošlice u pulskoj luci okupit će se natjecatelji, sportaši i rekreativci prijavljeni na regate. Kušat će se chili con carne u izvedbi podržavatelja i jedriličara Zlatka Deskara iz meksičkog restorana El Pulari.

Od 17.30 sati starta Full Moon Night Sprint Pula, noćna regata u pulskoj luci i oko otoka Jerolima.

Start noćne regate, u kojoj sudjeluje 100-ak jedrilica, prenosit će se uživo na pozornici pulske luke, ali i putem društvenih mreža i medija.

Night Sprint u pulskoj luci je poseban doživljaj za natjecatelje, ali i za gledatelje na obali, fotografe, snimatelje, romatičare, avanturiste.

Soulfingersi otvaraju regatnu sezonu, poručuju iz Jedriličarskog kluba Delfin

U subotu 23. ožujka, starta dnevna navigacijska regata Pula – Mali Lošinj pod nazivom Full Moon Day Race.

Zanimljivost 3. izdanja regate je zlatni pokal s 24-karatnom pozlatom iz kojeg će se piti istarsko "zlatno" vino, a kojeg će, kao prijelazni pehar, osvojiti najbrži brod Spektakla.

28. travanj 2024 01:58