StoryEditorOCM

AUSTRALIJANagrada Ocean Photography 2020. magazina Oceanographic pripala je Tobiasu Baumgaertneru, autoru Tužnih udovica pingvina

Piše Ž. S.
6. veljače 2021. - 09:35

Njemački fotoreporter Tobias Baumgaertner dobitnik je nagrade Ocean Photography magazina Oceanographic za 2020. godinu. Na pobjedničkoj fotografiji su dvije ženke malih pingvina koje tužno gledaju u svjetla Melbournea, a jedna od njih je drugoj stavila peraju na leđa kao znak utjehe.

Baumgaertner je puna tri dana snimao populaciju pingvina u Australiji, a društvo mu je pravio lokalni poznavatelj tih životinja. I upravo ga je on informirao da se radi o dvjema udovicama koje su ostale bez svojih muških partnera...

Nijemac je priznao kako nije bilo lako napraviti ovu fotografiju budući da nije smio rabiti bljeskalicu, ali ga je još više začudila činjenica kako su ženke pingvina te večeri puna tri sata stajale na jednom mjestu i očito tješile jedna drugu.

Odluka stručnog žirija magazina Oceanographic je oduševila ljubitelje životinja, pa su mnogi na društvenim mrežema komentirali kako se radi o najemotivnijoj, odnosno najboljoj wildlife fotografiji svih vremena. 

09. svibanj 2024 19:21