StoryEditorOCM

marina frapaNajavljena 25. regata ‘Jedrima protiv droge‘: stižu brojni političari, estradnjaci, poduzetnici...

Piše Sandra Barčot
29. ožujka 2024. - 09:11

Četrdeset jedriličarskih posada iz cijele Europe i Nigerije – ili 400-500 sportaša i humanitaraca očekuje se na 25, internacionalnoj humanitarnoj regati pod nazivom "Jedrima protiv droge". Regatu priređuje Lions Club International u suradnji s marinom Frapa u Rogoznici, jednom od najljepših na Jadranu. Dolaze distriktni dužnosnici Lionsa iz zemlje i Europe, te istaknute osobe iz politike, estrade i poduzetništva – najavljuje Snježana Čačić, koordinatorica za odnose s javnošću Lions District-126 Hrvatska.

-Regata ima za cilj podići svijest o ovisnosti o drogama, poticati prevenciju te podržavati organizacije posvećene pomoći drogom pogođenim pojedincima i zajednicama. Ovisnost o drogama globalni je izazov: naša organizacija u velikoj je mjeri uspjela pomoći u suzbijanju te pošasti s organizacijom ovih regata. Ohrabreni uspjehom, nastavljamo u tom smjeru.

Lions Club International je najveća humanitarna organizacija na svijetu s 1,5 milijuna volontera. Pod sloganom "Mi služimo" organizacija kroz različite humanitarne aktivnosti prikuplja sredstva a LIONS REGATA zamijećena je u Hrvatskoj te u cijeloj svjetskoj Lions zajednici. – zaključila je Čačić.

- Druženje na moru, nadmetanje u morskim vještinama, tek je vid sakupljanja donacija za rad brojnih udruga i ustanova za pomoć ovisnicima o opijatima, ali i ostalim oblicima ovisnosti prvenstveno kroz prevenciju i brojne aktivnosti koje provodimo kako bi smanjili te pošasti modernog života – kazuje nam Robert Vulić, splitski liječnik, ginekolog, ujedno i 1. viceguverner Lions 126 distrikta te predsjednik Organizacijskog odbora regate.

"Lions regata 2024." i to u svom 25 izdanju, na rasporedu je od 17. do 20. travnja u Marini Frapa u Rogoznici, u kojem će se akvatoriju i nadmetati za titulu pobjednika 43 posade.

- Iako su važni, nama sport i rezultat nisu u prvom planu. Vjerujte nam ipak je nama bitnije druženje, razmjena iskustava, dogovori za nove humanitarne akcije, a održat ćemo i okrugli stol na temu zaštite okoliša. Uz bratimljenje "Lionsa" Hrvatske i Nigerije – dopunjava nam orar događanja dr. Vulić, najavljujući i zanimljiva događanja na moru:

- Ima među nama iskusnih skipera i jedriličara, pa zna baš biti uzbudljivo tijekom dva dana regatavanja.

Službeno otvorenje "Lions regate 2024. - Jedrima protiv droge" najavljeno je za četvrtak (18. travnja) u 10.30 sati, s tim kako će u srijedu, na dan okupljanja, biti održano i nadmetanje u spremanju te ocjenjivanju lokalnih specijaliteta koje će javno predstaviti posade "Lionsa" koje sudjeluju na ovoj humanitarnoj regati.

25. travanj 2024 19:59