StoryEditorOCM

ICON OF THE SEASNajveći kruzer na svijetu iz Miamija krenuo na svoje prvo putovanje, pogledajte video

Piše OM
22. siječnja 2024. - 09:32

Najveći kruzer na svijetu Icon of the Seas usidrio se u Luku Miami, odakle bi trebao prvi put isploviti 27. siječnja. Njegov dolazak na Floridu dočekan je uz proslave zrakom, kopnom i morem, a njegovi prvi putnici odbrojavaju dane do inauguralnog putovanja.

Dočekan je slavljem na vatrogasnim čamcima, zrakoplovima s transparentima u letu i zajedničkim slavljem u Muzeju umjetnosti Perez. Posada sada obavlja posljednje pripreme prije proslave imenovanja i prvog krstarenja od sedam noći. Turiste će povesti na Karibe.

Icon of the Seas dugačak je 365 metara, što je jednako dužini 35 autobusa, i težak je 250.800 tona, što je ekvivalent 10 Kipova slobode s postoljem, a imat će 20 paluba i kapacitet od 10.000 ljudi, uključujući 7600 putnika. Sadrži veliki vodeni park sa šest tobogana, sedam bazena i devet Whirlpoola.

Nedavno su dovršena sva ispitivanja kako bi kruzer mogao otići na svoje prvo putovanje. Fotografije kruzera obišle su svijet. Prve plovidbe su već odavno rasprodane, a cijene se kreću oko 2000 dolara po osobi za sedmodnevno krstarenje, piše Index.. 

16. travanj 2024 19:11