StoryEditorOCM

‘hladno kupanje‘Nena Vulić (65): Nikakva prehlada, kašalj, i kažu da je to dobro protiv korone. Osjećam se super, osjećam se snažnijom

Piše OM
26. veljače 2021. - 09:53

Vrijeme će idućih dana manje ići na ruku zimskim kupačima, no to sigurno neće smetati onim najhrabrijima. HTV-ova ekipa je u Zadru provjerila koje su dobrobiti kupanja u hladnijem moru.

Da odlazak u mirovinu može biti inspirativan novi početak, dokazuje gospođa Nena. Tek joj je 65 godina, a svojim će odnosom prema fizičkoj aktivnosti posramiti i trostruko mlađe.

- U slobodno vrijeme nastojim biti što više vani, šetati, plivati. Uvijek sam nastojala produžiti ljetnu sezonu, ali ovo je prvi puta da sam odlučila probati još duže i ne sluteći da ću moći do Nove godine ili poslije Nove godine, to se ostvarilo, jer se tijelo pomalo adaptiralo. Tako sam sretna zbog toga se osjećam super nakon tih plivanja, osjećam da sam snažnija, da sam opuštenija, vedrija i jako mi je žao što to do sad nisam probala - kaže Nena Vulić. 

Svima bi savjetovala da pokušaju, dan po dan pa dokad ide. Zahvaljujući zimskom kupanju, Nenin je organizam prevladao i neke manje zdravstvene smetnje. 

- Nikakva prehlada, kašalj, i kažu da je to dobro protiv korone. Osjećam se super, osjećam se snažnijom - kaže Nena Vulić. 

Nena ponekad u kupanju uživa sama, a ponekad pliva i u društvu. 

- Netko se kupa u Diklu, cijelom obalom ustvari. Drago nam je kad nas se nađe više na jednoj lokaciji, nekako je motivacija je bolja - kaže. 

Redovito na kupanju susreće nekoliko godina starijeg, ali jednako vitalnog gospodina. Njemu je ovo treća godina da se kupa i onda kad se mnogima i kaput čini premalo. 

- Koristi mi zdravstveno, odlično se osjećam, ne mogu se prehladiti, super mi je - kaže Đuro Filičić. 

Argumenti se gomilaju, možda bi nas više ove jeseni moglo ozbiljnije razmisliti o produženju sezone kupanja, piše HRT

19. travanj 2024 07:50