StoryEditorOCM

kaociNesvakidanja ronilačko – ekološka akcija na planini Biokovo, na 1050 metara nadmorske visine

Piše M. I.
11. rujna 2023. - 11:04

Po drugi put održana je zanimljiva i nesvakidanja ronilačko – ekološka akcija na planini Biokovo, na 1050 metara nadmorske visine, piše portal Gorgonija.

Naime, dva ronilačka kluba – REK Wlay Zagvozd i RK Monachus organizatori su, a općina Zagvozd i TZ Imota pokrovitelji akcije čišćenja tri bunara i njihovog okruženja na predjelu Kaoci koje je ujedno i edukativno-informativni centar.

Centar je otvoren u veljači 2017. godine, a otvaranju je prethodilo uređenje stare lugarske kuće i tri bunara kao i izgradnja nekih novih sadržaja. Radovi su financirani u sklopu programa prekogranične suradnje Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Pedesetak sudionika akcije iz ronilačkih klubova Wlay, RK Monachus, RK Crveno jezero Imotski, REK HVIDR-a Split, ali i Hrvatskog ronilačkog saveza, Ispostave Hrvatskih šuma Imotski, Splitsko – dalmatinske županije i općine Zagvozd zadatak su shvatili ozbiljno pa su nakon nekoliko sati bunari, ali i njihovo okruženje uređeni i očišćeni. I ne samo to, pripremljena je i zemlja u docu na Kaocima te su posađene sadnice raštike (rašćike).

16. travanj 2024 10:10