StoryEditorOCM

samo za privilegiraneNizozemci predstavili luksuznu jahtu s kojom se može zaroniti do 150 metara

Piše M. I.
29. travnja 2023. - 15:00

Nizozemska brodograđevna tvrtka U-Boat Worx otkrila je nacrte interijera za 37,5 metara dugu jahtu podmornicu Nautilus. Ova luksuzna ronilica predstavljena je na Monaco Yacht Showu 2022.

Plovilo je to od 1250 tona s luksuznim interijerom i koja može zaroniti do 150 metara dubine. Moći će prihvatiti 7 članova posade i 10 gostiju. Pokretat će je dizel-električni sustav propulzije i u površinskom režimu plovidbe imat će domet od 3200 nautičkih milja brzinom od 9 čvorova. Pod vodom u mirovanju može ostati i do 4 dana, piše superyachtimes.com.

Nautilus nudi gostima na brodu priliku da zarone do 150 metara ispod površine, okruženi vrhunskom tehnologijom i elegantnim dizajnom interijera. Salon ove podmornice nudi panoramski pogled na podvodni svijet.

- Nautilus utjelovljuje ultimativnu kombinaciju luksuza i inovacije. Naša suradnja s Officina Armare rezultirala je doista iznimnim plovilom," komentirao je Bert Houtman, izvršni direktor U-Boat Worx. "Naš je cilj oduvijek bio podijeliti čuda podvodnog svijeta s ljudima na najsigurniji, najluksuzniji i udobniji mogući način. Nautilus je ostvarenje te vizije".

Cijena varira, ovisno o željama kupaca, no kako stoji na web stranici, kreće se oko 25 milijuna eura. Pih!

29. travanj 2024 02:01