StoryEditorOCM

slovenski vikendNautičku sezonu u Biogradu na Moru otvara ‘ljubavna regata‘, donosimo detalje

Piše M. I.
14. travnja 2023. - 11:04

Ljubav bez granica - ovogodišnja je tema Slovenskog vikenda, manifestacije koja se u Biogradu na Moru održava povodom Praznika rada.

Najavljena je Biograd regata za 29. i 30. travnja. Regata počinje prijavom posada na rivi, a nakon toga slijedi sastanak skipera. Regata se sastoji od dva plova, od kojih se jedan plovi Pašmanskim kanalom, a drugi `Ljubavnim kanalom`. Nakon završetka regate slijedi svečano proglašenje pobjednika, dodjela pehara i druženje uz večeru za sve sudionike.

Zanimljivo je da Jedriličarski klub Biograd već više od 20 godina propagira Ljubavni kanal rutama oko otoka Ljubavi - Suza - Vrtiguza - Srca.

Biograd na Moru poznat je po nautičkom turizmu, ima dvije marine u srcu grada, a ujedno je i grad na Jadranu s najvišim brojem regata u godini.

Projekt Slovenskog vikenda dobio je naslov po tamošnjim najbrojnijim gostima. Podršku su ponudili i time postali partneri projekta gradovi prijatelji iz Slovenije: Slovenske Konjice, Moravske Toplice, Radlje ob Dravi te Žalec.

- Manifestacija je ovo namijenjena svima onima željnima različitih događanja u okviru aktivnog odmora i zabavnog programa. Svatko može pronaći nešto po svom ukusu i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.

Svake godine pripremamo više događanja koji se odvijaju kroz nekoliko dana, a uključuju različite sportove i aktivnosti. Osim promoviranja fizičke aktivnosti, nudimo vrhunsku zabavu uz glazbene goste, tematske te gastronomske večeri.

Slovenski vikend zamišljen je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i dobrom zabavom gdje se naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji - poručuju iz TZ Biograda na Moru najavljujući bogat sportski, zabavni i kulturni program.

28. travanj 2024 19:14