StoryEditorOCM

Nova razina uslugaOd moćnog travel lifta do daljinske dojave nevolja na plovilima: u tijeku je velika modernizacija brodogradilišta i marine u Betini

Piše OM
6. prosinca 2020. - 07:47

U Betini se ovih dana primjećuje velika živost na području brodogradilišta i marine. Uzrok tomu je velika investicija u proširenje i modernizaciju betinskog remontnog brodogradilišta.

Vizure ovog mjesta, koje je poznato po višestoljetnoj brodograđevnoj tradiciji, odnedavno upotpunjuje novi detalj, impresivni travel lift nosivosti 440 tona, dorastao za vađenje jahti i drugih plovila deplasmanske težine do 440 tona i dužine do 50 metara.

Ovim ulaganjem je ovo remontno brodogradilište, iako od prije poznato po profesionalnom održavanju svih vrsta plovila, brodskih motora i nautičke opreme te vrhunskoj kvaliteti mehaničarskih, stolarskih i drugih radova u drvu, plastici i metalu, spremno za novi iskorak u svom poslovanju.

Ekološko pranje trupa

U tijeku su radovi na proširenju i uređenju novog betonskog terminala za remontne radove, koji će ujedno služiti i za pranje plovila. U tu svrhu je ugrađen cjeloviti sustav zbrinjavanja otpadnih voda, što će osigurati njihovo mehaničko i kemijsko pročišćavanje prema najvišim ekološkim standardima.

Ova proširena servisna baza od sada može bez ograničenja pružati usluge izvlačenja i spuštanja brodova, kompletnu uslugu servisiranja i održavanja jahti i komercijalnih plovila dužine do 50 metara, te na više od 30.000 metara kvadratnih kopnenog dijela površine pružati usluge remonta, smještaja i čuvanja brodova.

image
Ne zapostavlja se ni briga o tradicijskim plovilima

Uz ostalu opremu (20 tonski i 40 tonski travel liftovi), domaćim i stranim brodovlasnicima omogućeno je da na jednom mjestu brže, jednostavnije i cjelovitije riješe sve svoje potrebe vezane za servisiranje i održavanje plovila, bilo da se radi o jedrilicama ili pak o luksuznim superjahtama, turističkim mini cruiser plovilima, ribarskoj floti te drugim plovilima iz segmenta gospodarske djelatnosti.

Novi 440-tonski travel lift – samohodna dizalica, proizvedena je u jednoj od vodećih svjetskih tvornica za proizvodnju travel liftova i opreme za servisiranje brodova (BOAT LIFT, Alba, Italija), čiji su stručnjaci prije nekoliko dana završili zahtjevnu montažu i obavili kompleksna testiranja, te je na ponos svih djelatnika brodogradilišta travel lift pušten u rad.

Nova razina usluga

Sve ovo čini Betinu izuzetno značajnim nautičkim odredištem, a daljnjim ulaganjima planira se proširenje remontnih usluga, podizanje kvalitete i skraćivanje rokova, ali i podizanje razine usluge same marine.

Planirana je izgradnja novog sidrenog sustava s ciljem podizanja sigurnosti plovila i ljudi, ulaganje u svu potrebnu opremu za pružanje usluga ekološki prihvatljivog preuzimanja fekalnih i drugih otpadnih voda s plovila svih veličina, izgradnja sustava daljinskog javljanja incidentnih situacija na plovilima na vezu (dim, prodor vode), izgradnja i opremanje igrališta za djecu, početak pružanja concierge usluga nautičarima za širi akvatorij i priležećeg dijela kopna. 

image
Marina ima 190 vezova
17. travanj 2024 18:44