StoryEditorOCM

bravo ekipa!Optimisti iz JK Uljanik vratili se iz Monaka sa zlatom oko vrata! U finalu su porazili Amerikance

Piše M.I.
16. siječnja 2023. - 11:36

Ekipa iz Jedriličarskog kluba Uljanik vratila sa svog drugog nastupa u Kneževini Monako s 13. izdanja Monaco Optimist Team Race-a gdje su osvojili zlato!

Mlade snage: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić i Matteo Matković predvođeni trenerom Dariom Klibom proveli su četiri dana na natjecanju na kojem se okupilo 16 ekipa iz cijelog svijeta, koji su odjedrili 120 dvoboja u sistemu Round robin svaki protiv svakog, za ulazak u četvrtfinale.

Kako izvještava portal medulinfm.com, četvorka sa Bunarine odmah je od početka pokazala gdje im je mjesto i da nisu slučajno Prvaci Hrvatske već četvrtu godinu za redom u ovoj disciplini. U finalu su se natjecali protiv američke ekipe i pobijedili.

- Posebno mi je drago da smo i ove godine pozvani na ovu prestižnu internacionalnu regatu timskog jedrenja i da smo imali prilike pokazati koliko volimo ovu disciplinu! Vjerujem da smo opravdali organizatorima naš nastup. Najslađe je da smo u finalu nakon poraza iz prvog dvoboja ipak smogli snage i mirnoće i pokazali Amerikancima da već godinu dana čekamo revanš! - rekao je trener Kliba.

image

JK Uljanik

JK Uljanik/Facebook

Konačni poredak prve četvorice:

1. JK Uljanik Deep Blue Hrvatska

2. US National Team

3. Cambrils team

4. KSSS team

19. travanj 2024 23:25