StoryEditorOCM

DUBROVAČKA JEDRAOrsan opet skuplja pokale u klasi Optimist, sve je bliže vrhu u ukupnom poretku

Piše Tonči Vlašić/Dubrovački.hr
4. lipnja 2024. - 09:17

Prvi dan je bilo 25 čvorova juga, i zadnji, treći dan je puhalo baš lijepo, te je bila prava regata, a Orsanov mali Miho Miloglav na kraju, nakon devet održanih jedrenja, drugi u svom uzrastu do 12 godina. Opet je razvukao osmijeh Marijan Pamuklić, trener optimista Orsana, a kako i neće kad je uspjeh ostvaren na izbornoj regati za mjesto u reprezentaciji, dakle, kad su došli svi najbolji.

Ukupno su četiri Orsanovca jedrila u toj konkurenciji od 70-ak najboljih u konkurenciji natjecatelja do 16 godina. Od dubrovačkog kvarteta Maroje Grgić je ostvario najbolji plasman u ukupnom poretku, 24. mjesto. U gornjem domu, još dvojica. Marin Domijan je bio 28., a 29. Borna Klečak, koji je potpisao u sedmom plovu najbolji plasman od dubrovačkih jedara, bio četvrti. Grgić i Domijan u devet plovova po dva puta u TOP 20.

image

Marijan Pamuklić, trener Orsana

Tonči Vlašić/

Miho Miloglav ukupno 45., a on je bio jedan od trojice najmlađih na regati, trojice koja su rođena 2014. godine, i u konkurenciji 17 natjecatelja do 12 godina dojedrio je do srebra. Najmlađem natjecatelju Orsana to nije prvo pobjedničko postolje. Prije više od tri mjeseca također drugi do 12 godina, i to na Kupu Kairos za klasu optimist u Trogiru. Na toj regati, koje je održana od 23. do 25. veljače, proslavio je 24. veljače deseti rođendan, a pamti se kako je tad do zadnjeg plova bio vodeći u konkurenciji do 12 godina.

Sad drugi, ali na izbornoj regati u Šibeniku, što je još veći uspjeh.

Orsan nakon dosta godina opet skuplja pokale u klasi Optimist, sve je bliže vrhu u ukupnom poretku, te s optimizmom čeka nove nastupe.

22. lipanj 2024 07:51