StoryEditorOCM

apneaPadali rekordi na otvorenom Kupu Hrvatske u ronjenju na dah, donosimo galeriju iz Zagreba

Piše M. I.
17. travnja 2024. - 11:58

Ronilački klub Submania organizirao je proteklog vikenda Otvoreni kup Hrvatske na bazenu Utrina u Zagrebu. Na natjecanje se prijavilo 41 sportaša iz Hrvatske i inozemstva, izvještava Novi list.

Do sada su norme za odlazak na svjetsko prvenstvo zadovoljili: Mirela Kardašević (DPS Zagreb), Goran Čolak (DPS Zagreb), Enes Ćerimagić (RK Geronimo), Vanja Peleš (RK Submania), Hrvoje Škorić (RK Submania), Boris Milošić (RK Split).

Ujedno, na natjecanju su postavljena dva nacionalna rekorda. Vanja Peleš (RK Submania), postavio je nacionalni rekord u discipline speed apnea 4×50 sa vremenom 1:49.96, a Valentina Cafolla (RK Submania) postavila je nacionalni rekord u discipline speed apnea 4×50 sa vremenom 1:53.62.

Ukupno najboljim klubom na natjecanju proglašen je DPS Zagreb, a slijede ga RK Split na drugom mjestu i RK Submania na tredem mjestu. Pojedinačno najbolji muškim natjecateljem proglašen je Boris Milošić (RK Split), a ukupno najboljom ženskom natjecateljicom proglašena je Mirela Kardašević (DPS Zagreb). Najboljim juniorom natjecanja proglašen je Frane Keser (DPS Zagreb), a najboljom juniorkom Jana Kukas (RK Submania).

U disciplini DYNBF žene prvo mjesto pripalo je Mireli Kardašević (DPS Zagreb) sa preronjenih 250 metara, drugo mjesto osvojila je Vita Kremser (SD Spiro) sa preronjenih 168 metara, a treće mjesto Sandra Žuvela (RK Ocean) sa preronjenih 127.5 metara.

image

Stela Oroz

Ivana Grgić/Cropix

U muškoj konkurenciji DYNBF disciplina prvo mjesto osvojio je Goran Čolak (DPS Zagreb) sa preronjenih 276,5 metara, drugo mjesto osvojio je Hrvoje Škorić (RK Submania) sa preronjenih 250 metara, a trede mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) sa preronjenih 201 metar.

U disciplini statike žene, prvo mjesto osovjila je Sandra Žuvela (RK Ocean), držala je dah 5:20, drugo mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb), držala je dah 04:46, a treće mjesto je osvojila Eva Pavić (DPS Zagreb) držala je dah 4:33.

U muškoj konkurenciji statika prvo mjesto osvojio je Budimir Šobat (DPS Zagreb) držao je dah 8:28, drugo mjesto osvojio je Alan Pavlič (H20 Team) držao je dah 7:34, a trede mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) držao je dah 07:31.

U ženskoj disciplini DYN prvo mjesto osvojila je Mirela Kardašević (DPS Zagreb) sa preronjenih 271 metara, Drugo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) sa preronjenih 145 metara, za trede mjesto u ovoj kategoriji nije bilo valjanih rezultata.

U muškoj kategoriji DYN prvo mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) sa preronjenih 271 metara, drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa preronjenih 252,5 metara, a treće mjesto osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) sa preronjenih 222 metra.

image

Goran Čolak

Ivana Grgić/Cropix

U ženskoj kategoriji DNF discipline prvo mjesto osvojila je Eva Pavić (DPS Zagreb) sa preronjenih 104 metara, drugo mjesto osvojila je Sandra Žuvela (RK Ocean) sa preronjenih 99,5 metara, a trede mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb) sa preronjenih 88 metara.

U muškoj kategoriji DNF disciplina prvo mjesto osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) sa preronjenjih 137 metara, drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa preronjenjih 126,5 metara, a treće mjesto osvojio je Jibai Wael (DPS Zagreb) sa preronjenih 125,5 metara.

U disciplini 4×50 žene prvo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) sa vremenom 1:53.62, drugo mjesto osvojila je Nola Brnad (DPS Zagreb) sa vremenom 3:26.02, i treće mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb) sa vremenom 4:19.74.

U muškoj kategoriji 4×50 prvo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) sa vremenom 1:49.96, drugo mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) sa vremenom 1:54.45, a treće mjesto osvojio je Hrvoje Škorić (RK submania) sa vremenom 1:59.25.

image

Lucija Drača

Ivana Grgić/Cropix
image

Ilan Hadji Ristić
 

Ivana Grgić/Cropix
image
Ivana Grgić/Cropix
image

Goran Čolak

Ivana Grgić/Cropix
image

Hrvoje Horvat

Ivana Grgić/Cropix
image

Vanja Peleš

Ivana Grgić/Cropix
image

Vanja Peleš

Ivana Grgić/Cropix
image

Andrej Ropret

Ivana Grgić/Cropix
image

Safety ronilac

Ivana Grgić/Cropix
image

Sandra Žuvela

Ivana Grgić/Cropix
image

Hrvoje Škorić

Ivana Grgić/Cropix
image
Ivana Grgić/Cropix
image

Goran Čolak

Ivana Grgić/Cropix
12. lipanj 2024 16:19