StoryEditorOCM

morski kuharPečene jakobove kapice neodoljivo se slažu s morskom travom i - pancetom! Sve začinite maslinovim uljem i cvijetom soli

Piše Marija Čović
16. siječnja 2022. - 08:06

Morsku travu kuhati u ribljem temeljcu dok se ne izreducira. Očišćene jakobove kapice ispeći na grilu ili na gril tavi. Peći ih tako da u sredini ostanu sirove, po minutu sa svake strane.

Tanko narezanu pancetu popeći na grilu (gril tavi) dok se ne pretvori u čips. Servirati na način tako da prvo na pjat stavimo gel od morskih trava, te na njega jakobove kapice i čips od pancete.

Začiniti maslinovim uljem i cvijetom soli. Dekorirati mikrobiljem.

POTREBNO ZA DVIJE OSOBE

– 10 jakobovih kapica
– morska trava (suha ili svježa)
– 1 l ribljeg temeljca
– 4 fete tanko rezane dalmatinske pancete
– mikrobilje
– cvijet soli, papar
– maslinovo ulje

Kuha: Branko Sanjin

25. travanj 2024 03:57