StoryEditorOCM

tradicija od 1939.Počelo odbrojavanje do Viške regate: otvorene online prijave za ovogodišnju bitku pod jedrima

Piše M. I.
4. listopada 2023. - 12:01

Jedriličarski klub Labud otvorio je online prijave za ovogodišnju Višku regatu koja će se održati od 13. do 15. studenog. Prijaviti se možete putem linka: https://regata.hr/prijava-regate/

Regata će se jedriti u područjima Splitskog, Bračkog, Hvarskog i Viškog kanala te luke Vis. 

- Pozivamo sve zainteresirane s pravom sudjelovanja da se prijave na regatu pod uvjetima koji su propisani u oglasu za regatu. Regatu organizira Jedriličarski klub "Labud" iz Splita u suradnji s Jedriličarskim klubom "Vis" iz Visa, a regata je u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza - poručuju organizatori.

Viška regata tradicionalno se održava još od 1939. godine, te je iznimno popularna među jedriličarima. Start je uvijek u splitskom akvatoriju, a regata završava na otoku Visu.

Na prošlogodišnjem 78. izdanju regate jedrila je flota od 154 broda, a najbrže vrijeme, ono jedreno vrijeme prolaza od starta do cilja, pisalo se posadi broda “Generali”, tip TP 52, kormilara Same Žvana iz slovenskog kluba Mariborčanka, koji su prvu etapu od Splita do Visa projedrili kao drugi, tek osam sekundi iza pobjednika “Polet Furioso” kormilara Nikole Deškovića iz JK Labud, ujedno i organizatora regate.

“Generali” je povratak u Split, novih 29 jedrenih milja od Visa do Splita, prošao treći, no zbroj jedrenog vremene opet ih je doveo do trona i epitete najbrže posade i 78. Viške regate.

image

Jedrilica "Generali" iz Slovenije  osvojila je prošlogodišnju regatu

Nikola Vilić/Cropix
27. travanj 2024 08:26