StoryEditorOCM

jedrenjePočelo Svjetsko prvenstvo za klasu ILCA 6 u Argentini, naše predstavnice loše startale

Piše OM
7. siječnja 2024. - 10:42

U Mar del Plati u Argentini održava se SP za klasu ILCA 6 koje je naročito značajno budući da se tu dijeli sedam normi za nastup na Olimpijskim igrama, piše More.hr.

Na regati sudjeluje 100 jedriličarki iz 46 zemalja, a među njima su i dvije hrvatske predstavnice koje love olimpijsku normu: Elena Vorobeva iz jedriličarskog kluba Split i Sandra Lulić iz Mornara. Regatu u suradnji s ILCA-om (International Laser Class Association) organizira Yacht Club Argentino.

Prvoga dana regate naše su laserašice loše prošle: u jedinom održanom plovu Vorobeva je zauzela 40., a Lulić 48. mjesto. S obzirom na to da je u prvom, kvalifikacijskom dijelu regate, flota podijeljena u dvije grupe, to znači da su naše jedriličarke bile među najgorima. Vorobeva tako u ukupnom poretku zauzima 79., a Lulić 95. mjesto.

Prvoga dana Svjetskog prvenstva uvjeti za jedrenje bili su vrlo loši. Prvi plov jedrio se po vjetru promjenjivog smjera od osam do 12 čvorova, koji je toliko okretao da su startne procedure ponavljane nekoliko puta. Uoči planiranog starta drugoga plova, preko Mar del Plate prošla je nevera s kišom pa je regatni odbor iz sigurnosnih razloga flotu poslao na kraj. Plan je bio vratiti flotu na more i održati drugi plov, ali vrijeme je iscurilo i to se na kraju nije dogodilo.

U jedinom plovu održanom prvoga dana najbolje u svojim grupama bile su Julia Busselberg iz Njemačke i Line Flem Hoest iz Norveške. Drugo mjesto zauzele su Carolina Albano iz Italije i Emma Plasschaert iz Belgije, a treće Anne Marie Rindom iz Danske i Skay Kakon iz Izraela, javlja More.hr.

29. travanj 2024 00:38