StoryEditorOCM

fascinantni prizoriPogledajte zaron intervencijske postrojbe na 45 metara dubine između Slanog i Šipana

Piše DV
10. listopada 2023. - 09:59

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite od 5. do 8. listopada provela je na području Dubrovačko-neretvanske županije terensku vježbu "Slano2023.".

Ciljevi vježbe bili su provjera opremljenosti, osposobljenosti i operativnog djelovanja pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u operacijama potrage i spašavanja iz vode, provjera specijalizirane opreme za spašavanje iz vode i tehničke potpore te opreme za ostvarivanje samodostatnosti.

Također, uvježbavalo se traganje za unesrećenim osobama i koordinacija ronilačkih timova nakon nesreće u moru. Na terenu je bila postavljena baza operacija s naglaskom na samodostatnost svih sudionika vježbe te podizanje dodatnih komunikacijskih kapaciteta i novih tehnologija.

Po završetku operativnog dijela vježbe, provedena je analiza te je zaključeno kako je vježba uspješno provedena.

- Prošle godine imali smo tri vježbe na području Pelješca, ove godine proveli smo četiri dana u Slanome gdje nam je bilo odlično. Svi sudionici su zadovoljni - istaknuo je Nikša Sladojević, voditelj DIP-a civilne zaštite Split. 

- U ovu vježbu bile su uključene sve Državne intervencijske postrojbe. Bitno nam je ići u smjeru samodostatnosti svih timova na terenu - naglasio je. Tijekom terenske vježbe u podmorju između Slanoga i Šipana pripadnici ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite ronili su na dubini od 45 metara, a kako je izgledao zaron, pogledajte u videu:

27. travanj 2024 22:13