StoryEditorOCM

nakon 17 mjeseciPorinut najnoviji kruzer u floti Royal Caribbeana, pogledajte kako izgleda Utopia of the Seas

Piše OM
26. rujna 2023. - 11:25

Utopia of the Seas, najnoviji kruzer tvrtke Royal Caribbean Internationala, porinut je po prvi put prošlog tjedna, obilježavajući veliku prekretnicu i sljedeću fazu izgradnje u francuskom brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique u Saint-Nazaireu.

Izgradnja novog kruzera klase Oasis traje već 17 mjeseci, od travnja 2022., a sam proces porinuća trajao je gotovo 15 sati. Utopia of the Seas je zatim premještena u dok za opremanje, gdje će biti dovršena u ljeto 2024. godine, piše Pomorac.hr.

Utopia, trenutno i dalje prazna, sada će početi oživljavati kako se budu ugrađivale njezine dugo očekivane značajke – od najdužeg tobogana na moru, 90 metara dugog Ultimate Abyssa, do restorana koji će se uz pomoć virutalne stvarnosti pretvoriti u vagon vlaka koji putuje Amerikom ili Francuskom.

Kako navode iz kompanije, novi kruzer će biti vrhunska destinacija za odmor, s više od 40 restorana i barova, velik broj bazena, uzbuđenja, načina za opuštanje i više.

Utopia of the Seas će zaploviti u srpnju 2024. godine iz Port Canaverala u Floridi, kao prvi brod klase Oasis s pogonom na ukapljeni prirodni plin (LNG) i kao drugi takav brod za krstarenje u floti Royal Caribbeana, nakon Icon of the Seas. Kako navode iz Royal Caribbeana, Utopia je dio posvećenosti kompanije očuvanju okoliša koja traje već desetljećima, kombinacijom LNG tehnologije s nizom već uspostavljenih ekološki prihvatljivih značajki.

Utopia of the Seas će nuditi i kratka krstarenja, a svaki će odmor uključivati posjete Nassauu, Bahamima i Perfect Day at CocoCay – nagrađivani privatni otok Royal Caribbeana.

21. veljača 2024 08:41