StoryEditorOCM

naše đitePoznati nautički portal preporučio dalmatinske otoke kao top destinaciju 2023.! Evo tko je još na popisu

Piše M.I.
2. siječnja 2023. - 11:21

Portal yachting.com sa sjedištem u Pragu, preporučio je Hrvatsku kao top destinaciju za jedrenje u 2023. godini.

Navode kako je zima savršeno razdoblje za planiranje sljedeće nautičke sezone, odabir plovila za najam, zanimljive destinacije, kao i planiranje bijega od hladnog vremena u egzotičniju klimu, bilo da se putuje s obitelji, prijateljima ili s poslovnim kolegama u sklopu team building programa. Savjetuju kako na vrijeme treba promišljati odmor na moru i time uštedjeti.

U nastavku, donose najbolje destinacije za jedrenje.

Na prvom mjestu su dalmatinski otoci.

- Dalmatinski otoci u Hrvatskoj jedni su od najpopularnijih odredišta za regatno i rekreativno jedrenje. Čitavu obalu okružuje niz otoka i otočića na kojima se može pronaći za svakoga ponešto: od užurbanih ljetovališta, povijesnih gradova s ​​brojnim spomenicima, dobro opremljenih marina i parkova prirode, do romantičnih, samotnih uvala s netaknutim plažama. Preporučamo posebno pogledati regiju između Splita i Dubrovnika - pišu novinari ovog portala.

Među ostalim, veličaju ljepote Nacionalnog parka Kornati čiji labirint otočića oduzima dah. Hvale i naš najsunčaniji otok Hvar koji uz miris lavande, krije brojne skrovite uvale koje su često dostupne samo s mora te se u njim može sidriti i nesmetano uživati ​​u moru.

Lijepe riječi napisali su i za otok Korčulu, odnosno za Korčulu, Lumbardu i Velu Luku, za tamošnje pješćane plaže i kulturno-povijesnu baštinu. Preporučuju i Mljet čije se ljepote mogu obići biciklom ili pješice, a na njihovoj listi je i Brač, odnosno Bol i njegov čuveni Zlatni rat.

Uz Hrvatsku, yachting.com nautičarima preporučuje i romantičku Amalfijsku obalu u Italiji, španjolske Balear, Korziku i Sardiniju, Jonsko more, tursku rivijeru, Karibe, Kubu, Martinique, Sejšele...

26. travanj 2024 20:22