StoryEditorOCM

najezdaPuževi prekinuli luksuzno krstarenje: 2000 putnika na pučini čeka čišćenje trupa broda

Piše M.I.
28. prosinca 2022. - 15:57

Zbog puževa koji su ‘napali‘ kruzer Coral Princess, tvrtka Princess Cruises morala je prekinuti krstarenje od Australije do Novog Zelanda, prenosi pomorac.hr.

Kruzer od 91.600 bruto tona, sa smještajnim kapacitetom za 2.000 putnika, krenuo je na svečano dvotjedno krstarenje 19. prosinca u Brisbaneu u Australiji uključujući Novi Zeland za Božić i proslavu Nove godine na moru. Međutim, prvog od tri dana prelaska na Novi Zeland, kapetan ih je obavijestio o promjenama u njihovom planiranom itineraru, uključujući otkazivanje slikovitog krstarenja novozelandskim Milford Soundom i posjet luci Port Chalmers sljedećeg dana.

Tvrtka za krstarenje izdala je naknadno priopćenje u kojem stoji da će prema uputama Ministarstva Coral Princess izvršiti čišćenje trupa prije svog dolaska na Novi Zeland.

Coral Princess nalazi se sad nekih 50 milja od Taurange južno od Aucklanda dok se puževi uklanjaju. Putnici su objavili fotografije ronilačkog čamca koji dolazi kao asistencija.

Inače, Novi Zeland ima stroge propise oko uplovljavanja stranih brodova, pa ovo nije prvi ovakav slučaj čišćenja trupa kako bi se suzbio ‘uvoz‘ raznih morskih nametnika, navodi marine-executive.com.

03. svibanj 2024 03:09