StoryEditorOCM

neki novi klinciRadost jedrenja u Splitu: najavljena Mala Mrduja, očekuje se dolazak stotinjak optimista

Piše OM
19. rujna 2023. - 09:28

Mrduja Optimist Kup, ili popularno Mala Mrduja održava se od 22. do 24. rujna u Splitu, a donosi čaroliju i radost jedrenja, ali ovaj put za najmlađe jedriličare i predstavlja priliku za mlade nade da pokažu svoj talent i strast prema jedrenju.

Na regatnom polju se očekuje dolazak stotinjak optimista koji će u par dana pokazati u jakoj konkurenciji kako su ovladali morskim vještinama, ali također i vrijednostima koje se stječu sa svakom prijeđenom miljom – timski duh, upornost i strast prema jedrenju.

Od ove godine Mrduje Optimist Kup se održava u okviru Splitskog festivala jedrenja, koji obuhvaća mjesec dana jedrenja u Splitu i splitskom akvatoriju, od sredine rujna do sredine listopada, a uz ovu regatu uključuje Labud Classic, Startup Europe regatu, najstariju i najmasovniju regatu na hrvatskoj strani Mrduju te na kraju najprestižniji krstaški jedriličarski spektakl u Hrvatskoj, Višku regatu.

Na startnoj liniji i regatnom polju podno Sustipana ili Zente, zajedrit će neki već stari klinci, iskusni natjecatelji koji su prošli kroz mnoge valove i vjetrove, i oni novi klinci, svježi optimisti, tek izašli iz ljetnih škola jedrenja.

image
JK Labud

- JK Labud je i ove godine omogućio najmlađim jedriličarima i njihovim trenerima i svakodnevne lunch pakete, uz besplatni sok, tako da takmičari mogu puni energije na regatno polje.

Pozivnica je to za sve naše stare i nove klince, optimiste, na druženje i jedrenje, a u čast legendarnog predsjednika splitskog jedriličarskog kluba „Labud”, Borisa Vujnovića, svima omiljenog predsjednika s nadimkom Modri - poručuje nam predsjednik regate Eduard Vujnović.

26. travanj 2024 16:08