StoryEditorOCM

maleni draženSpašena glavata želva koja nije mogla zaroniti u more, o njoj se brinu u Oporavilištu na Lošinju

Piše OM
17. svibnja 2023. - 08:06

Iz Oporavilišta za morske kornjače na Lošinju objavili su kako su dobili još jednu glavatu želvu na skrb. Ispred doka brodogradilišta u luci Mali Lošinj pronašao ju je njihov skiper Dražen, po kojem je i dobila ime. Uobičajeno je da se glavate želve koje su pronađene u Jadranu imenuju po onima koji su ih pronašli, do, recimo, svakoj pronađenoj periski onaj koji je pronađe daje ime, piše VauMijau.

- Dražen je vidio da bezuspješno pokušava zaroniti kako bi se sklonila od plovila, pa ju je odlučio izvaditi iz mora i obavijestiti djelatnice oporavilišta za morske kornjače. Iako bez vanjskih ozljeda, kornjača je zaprimljena iscrpljena i vidno pothranjena.

Zanimljivo je da je sa zakrivljenom dužinom oklopa od 19 centimetara i svega 800 grama težine ovo najmanja dosad zbrinuta u našem oporavilištu za morske kornjače - objavili su iz oporavilišta.

U njemu će kornjača Dražen ostati koliko god je potrebno, sve dok se ne oporavi i bude spremna na povratak u divljinu. Onda će biti puštena u blizini mjesta na kojem je i pronađena.

image
Oporavilište za morske kornjače na Lošinju
18. travanj 2024 07:26