StoryEditorOCM

dina levačićSplićanka najavila novi pothvat: ‘Preplivat ću Cookov prolaz! Čekaju me hladno more, meduze i morski psi‘

Piše M.I.
9. veljače 2023. - 13:02

Naša proslavljena plivačica u otvorenim vodama Dina Levačić najavila je novi pothvat.

Naime, njezini planovi su usmjereni ka Novom Zelandu gdje će plivati u hladnom i stjenovitom Cookovom prolazu između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zeland.

- Na oba otoka su stijenovite litice, a između hladno (14ºC do 17ºC) i uzburkano more.

Ovo je svakako poseban izazov za najsposobnije i najhrabrije plivače, jer plivati 23 km uz jaku struju u hladnom moru, praćenom meduzama i moguće morskim psima, mogu samo oni najjači i najspremniji tijelom i umom - rekla je Dina koja i dalje marljivo trenira na splitskim Kašjunima.

Dodajmo kako je Splićanki nedavno za dlaku izmakla nagrade za plivačicu godine po izboru WOWSA-e,  sjetske organizacije u plivanju na otvorenim vodama

- Treba biti snažan i pravedan i znat stisnut ruku protivniku i čestitat mu, jer iz toga možeš izaći samo jači i uporniji u savladavanju nekog novog cilja. Iskrene čestitke svim nominiranima, a posebno dobitnicima ovogodišnjih nagrada, jer vi ste to zaslužili svojim postignućima - napisala je Dina Levačić uz objavu imena dobitnika.

Za WOWSA plivača godine izabran je Paddy Conaghan, za plivačicu Sarah Thomas. Priznanje Nastup godine pripalo je također potonjoj, dok je paranastup osvojio Mark Ormod. Za događaj godine izabran je S.C.A.R Swim challenge, a za proizvod godine Cork distance week.

- Četvrto mjesto, drvena medalja, a nikad ponosnija.

Nikako neuspjeh, to je veliko priznanje i nagrada za mene, ali i za Vas koji ste svoj glas dodijelili meni i poslali mi bezbroj poruka podrške.

Veliko hvala članovima stručne komisije koji su vrlo visoko ocijenili moja postignuća.

Ovim putem je "mala" Hrvatska (samo po broju stanovnika), još jednom stala uz bok velikima, odmah iza SAD-a, Brazila i Čilea.

A sad u nove avanture snažnije, upornije i još odlučnije - napisala je Dina kojoj su mnogi čestitali putem društvene mreže.

21. travanj 2024 00:58