StoryEditorOCM

JEDRIMA DO PAIZAStarta regata prema najdužoj hvarskoj uvali: iz Splita kreću brojne posade, a uz nagrade ih očekuje i jedna posebna, prvomajska

Piše Sandra Barčot
28. travnja 2023. - 09:23

Dižu se ovog vikenda jedra i na "Paiškoj regati", nadmetanju krstaša koji jedre rutu Split - Stari Grad - Split.

Orar regatavanja je danas, 28. travnja, sa startom flote ispred Gradske luke u 10 sati, te jedrenje prema najdužoj uvali na otoku Hvaru, neke 23 nautičke milje.

Subota je rezervirana za jedrenje unutar starograjske vale, a u nedjelju je na rasporedu povratak prema Splitu te nakon uspješnog regatavanja i svečana dodjela nagrada.

- I ovog proljeća, uoči obilježavanja praznika Prvog maja, jedriličari će voditi svoje okršaje na našoj "Paiškoj regati", utrci do starog Paiza, do prelijepog Starog Grada. Flota od 34 krstaša u 10 sati starta prema Hvaru – navodi detalje nadmetanja kojim se zahuktava i nautička sezona, Damir Skelin, direktor "Paiške regate", u organizaciji splitskog kluba "Labud", kolektiva s okusom soli koji dogodine slavi jubilarni stoti rođendan.

image
Matko Pecotić

No osim jedrenja, "pripetavanja" na pučini, "labudaši" su se pobrinuli i za dobru zabavu.

- Uz proljetno vrijeme ugodno za jedrenje, posade po dolasku u Stari Grad očekuje dobra spiza koju priprema "Bistro od Damira", dok se na povratku u lučicu "Labuda", u nedjelju, 30. travnja "kužinaje" prvomajski fažol.

Subotnje jutro je rezervirano za regatu u zaljevu, a navečer kreće fešta uz rock grupu "Cortez" – niže Skelin događanja, zahvaljujući i svima koji pomažu kako bi sve odlično prošlo na moru ali i na kopnu – od starograjskog poteštata Antonija Škarpe, do Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, kao i Lučke kapetanije Split, uz Turističku zajednicu Staroga Grada.

Svi su oni važan kotačić u organizaciji ovog nautičko-sportskog događaja, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje uživanje u svemu što otok Hvar nudi.

A na kraju će najbržim posadama, i u realnom vremenu, ali i u korigiranom vremenu, po skupinama, na platou "Labuda" u nedjelju navečer biti uručeni i pokali te medalje, uz prigodne poklone "Raiffeisen leasinga".

image

Paiška regata jedri se tri dana ruti Split-Stari Grad-Split

Jedriličarski klub ‘Labud‘
image
Jedriličarski klub ‘Labud‘
image
Jedriličarski klub ‘Labud‘
image
Jedriličarski klub ‘Labud‘
04. svibanj 2024 15:25