StoryEditorOCM

poslovni ekcentrik‘Super Mario‘ već dva desetljeća živi na kruzerima! Evo kako mu to uspijeva

Piše M. I.
31. listopada 2023. - 14:02

Bivši direktor financija jedne multinacionalne kompanije proveo je dva desetljeća putujući kruzerima, odnosno živeći u brodskim hotelskim sobama, prenosi ladbible.com.

Poznatiji kao ‘Super Mario‘ u zajednici kruzera, Mario Salcedo, inače iz Miamija u američkoj državi Floridi, tvrdi da je ‘najsretniji čovjek na svijetu‘ sa svojim životom na brodu.

Ovaj čovjek mijenjao je brodove Royal Caribbeana više od dva desetljeća nakon što je napustio posao u dobi od 47 godina. Kontinuirano je živio na brodovima Royal Caribbean International od 2000., osim oko 15 dana na kopnu godišnje i 15-mjesečne pauze tijekom pandemije COVID-a 2020. i 2021. godine.

Kada se sve zbroji, do 2022. proveo je više od 9 tisuća noćenja na kruzerima. Kako bi živio ovakvim načinom života, izdvaja oko 60-70 000 dolara godišnje, rezervirajući svoja krstarenja dvije godine unaprijed i birajući kabine, a kako se pohvalio, još uvijek zarađuje upravljajući investicijskim portfeljima za privatne klijente s kruzera.

Kada brod pristane u neku luku, on uglavnom i ne silazi na kopno

- Ne znam više hodati po ravnom. Ljudi dolaze ovamo na odmor, ja dolazim ovdje živjeti svoj život. Ne moram iznositi smeće, ne moram čistiti, ne moram prati rublje.

Eliminirao sam sve te nevrijedne aktivnosti i imam svo vrijeme ovoga svijeta da uživam u onome što volim raditi- rekao je Super Mario.

Iskreno, mi mu ne vjerujemo. Čini se da iza ovog stoji čista reklama kruzerske kompanije ili čovjek zaista dobro zarađuje od bogatih turista na kruzeru, pa je pristao na vlastiti kompromis živeći na kruzerima s tisućama putnika.

image

Mario Salcedo

allthingscruise.com
03. svibanj 2024 23:59