StoryEditorOCM

putovanje bez prestanka‘Ja sam najsretniji čovjek na svijetu, ne moram čistiti, ni prati rublje!‘: Super Mario zadnjih 20 godina živi na - kruzerima

Piše Mozaik SD
11. ožujka 2022. - 12:12

Mario Salcedo je odlučio živjeti onako kako se njemu najviše sviđa, bez prilagođavanja okolini, bez obaveza prema svemu onome što znači život u kući ili stanu, život na kopnu, i to je postigao tako što - zadnjih 20 godina živi na kruzerima!

Salcedo je bio direktor financija za jednu multinacionalnu kompaniju i proveo je dva desetljeća putujući svijetom zbog posla, a onda je odlučio da će otići u prijevremenu mirovinu i putovati - samo zbog sebe, vlastitog užitka i komoda.

A savršen komod je našao u životu na kruzerima, s kojima se kreće diljem svjetskih mora.

Mario Salcedo, koji je tijekom života na kruzerima stekao nadimak Super Mario, naprosto je želio nastaviti putovati, ali bez napuštanja vlastitog doma. I smjestio ga je - na brodove.

image
Ilustracija/AFP

Izuzev 15 mjeseci tijekom pandemije koronavirusa, kada je putovanje kruzerima bilo nemoguće, Mario Salcedo na brodovima živi već posljednjih 20-ak godina, prenosi punkufer.

"Ne moram iznijeti smeće, ne moram čistiti, ne moram prati svoju odjeću. Eliminirao sam sve aktivnosti bez dodane vrijednosti, pa imam na raspolaganju sve vrijeme ovoga svijeta za stvari u kojima uživam", otkrio je New York Timesu.

Iako živi sam, smatra se najsretnijim čovjekom na svijetu. Prebacuje se s kruzera na kruzer, pa je dosad živio na više od pet stotina njih, lako se sprijateljuje s posadom, koja ga je i prozvala Super Mario.

Uživa u brodskoj kuhinji, svojoj cigareti u brodskom baru, čitanju, surfanju, planiranju novih destinacija, koncertima u večernjim satima na kruzeru, ali i plivanju i ronjenju.

Ipak, nikad ne ide na organizirane izlete sa skupinama putnika.

image
Ilustracija/AFP

"Ne treba mi dinamika grupe, volim svoju dinamiku..." - objašnjava.

"Zato sam najsretniji na svijetu" - smije se široko u videu, u kojemu opisuje kako izgleda njegov život na kruzerima, a koji sebi može priuštiti zahvaljujući ušteđevini, ali i nastavku poslovanja s investicijskim portfeljima, kojima upravlja njegova tvrtka.

27. travanj 2024 06:02