StoryEditorOCM

remek-djelo brodogradnjeSuperluksuzna jahta vlasnika Tottenhama uplovila u Šibenik: duga je 98 metara i vrijedna čak 113 milijuna funti

Piše Toni Veljača/Šibenski.hr
10. kolovoza 2021. - 07:51

U Šibenik je u ponedjeljak uplovila luksuzna, 98 metara duga jahta na kojoj, ako je vjerovati britanskim medijima, živi i radi, putujući po svijetu, 83-godišnji Joe Lewis, javlja Šibenski.hr.

Joe Lewis, investitor i jedan od vlasnika nogometnog kluba Tottenham Hotspur, težak je gotovo 5 milijardi dolara, a poznat je i po svom raskošnom načinu života.

Jedinstvena superjahta "Aviva", vrijedna 113 milijuna funti, osim zatvorenog teniskog terena, također ima kupalište koje se otvara prema moru, a na njoj se može luksuzno smjestiti do 16 gostiju te čak 25 članova posade.

"Aviva" je 2018. bila najveća jahta koju su izgradili njemački proizvođači i prva koja je imala zatvoreno tenisko igralište u punoj veličini.

Jahtu je dizajnirao Reymond Langton, a pokreće je hibridni pogonski sustav. Njezini MTU motori razvijaju brzinu od najviše 20 čvorova i pravo je remek-djelo brodogradnje.

Ovo je čak četvrta jahta koju je pod istim imenom Lewis naručio i sve su napravljene imajući na umu Lewisovu ljubav prema sportu. Zadnja, "Aviva", u Lewisovu nizu superluksuznih jahta nosi oznaku "Nije za iznajmljivanje!", vidljivo je na stranicama čarter agencija za bogataše. Ni za koju cijenu Lewis zasad ne ustupa svoj plutajući dom i ured nekom drugom.

Izgleda da je Lewis odabrao Dalmaciju kao destinaciju za ljetovanje jer je prethodno viđen u Splitu i Primoštenu. Doduše, zanima ga cijela obala Jadrana, budući da je u srpnju, informirali smo se, "Aviva" viđena u Crnoj Gori, a potom i u dubrovačkom Gružu.

19. travanj 2024 04:20