StoryEditorOCM

uhvati vjetarSurfere čeka uzbudljiva godina: uskoro izlazi kalendar natjecanja s najatraktivnijim lokacijama za jedrenje

Piše M.I.
13. siječnja 2023. - 11:25

Narednih tjedana objavit će se službeni, globalni kalendar natjecanja u jedrenju na dasci, piše portal internationalwindsurfingtour.com.

PWA (Professional Windsurfing Association) i IWT (International Windsurfing Tour) najavili su najjača događanja u 50-godišnjoj povijesti ovog sporta, na kojima će okupiti najbolje svjetske surfere i na taj način obilježiti ovaj jubilej.

Krenut će od manjih natjecanja, preko nacionalnih, pa sve do svjetskog kupa te za završnicu natjecanja Grand Finale Aloha Classic na Havajima gdje ćemo okruniti nove svjetske prvake.

Jedrit će se u Omaezakiju na jugoistoku Japana, u Cabo Verdeu, kraj grebena Cloudbreaka na Fidžiju, Topocalme u Čileu, u Pacasmayu u Peruu gdje su navodno najduži valovi na svijetu, na Tenerifama, na otoku Sylt kraj obale Sjevernog mora u Njemačkoj, i na koncu, pred Ho‘okipa plaže na Havajima za veliko finale Aloha Classic-a. 

Ova okupljanja, točnije čak 40 natjecanja više od 25 zemalja, formirana su u takozvanu piramidu Svjetskog kupa, a moći će se pratiti uživo.

Organizatori su pomno odabrali najaatraktivnije svjetske destinacije za windsurfing, te najavljuju spektakularnu godinu. Nije poznato je li Hrvatska na popisu natjecanja, ali Bol na Braču već je poznat kao sjajna lokacija za surfere gdje su već održavana mnoga svjetska natjecanja. Naravno, tu su i druge naše popularne lokacije poput Vignja, Premanture, Jadrije, splitskog Žnjana...

image
Božidar Vukičević/Cropix
19. travanj 2024 03:53