StoryEditorOCM

Svjetsko prvenstvo u jedrenju: Braća Fantela treća u plovu za medalje

Piše M. I.
19. kolovoza 2023. - 09:00

Na kraju dana (petak) održan je ipak plov za medalje u klasi 49er, ali to je bilo čisto forsiranje, javlja nam izvjestitelj Davor Burazin sa Svjetskog prvenstva u ejdrenju u Nizozemskoj.

 Vjetar je pred ciljem pao na 5 čvorova, a maksimum mu je bio 7 čvorova. Braća Šime i Mihovil Fantela su ušli kao treći, ali nisu napredovali u ukupnom plasmanu nego su pali za jedno mjesto, jer su ih prestigli Poljaci Lukasz Przybytek i Jacek Piasecki. Oni su bili drugi i u konačnici za jedan bod uspješniji od Zadrana.

Treću titulu svjetskih prvaka u nizu još ranije su osigurali Nizozemci Bart Lanbriex i Floris van de Werken, a srebro su s 0,8 bodova prednosti uzeli Švicarci Sebastien Schneiter i Arno de Planta, a broncom su se morali zadovoljiti Španjolci Diego Botin i Florian Trittel.

Plov za medalje: 1. McHardie, McKenzie (NZL), 2. Przybytek, Piasecki (POLJ), 3. Fantela, Fantela (HRV), 4. Barrows, Henken (SAD), 5. Mollerus, Macdiarmid (SAD), 6. Buksak, Wierzbicki (POLJ), 7. Peters, Sterritt (VBR), 8. Schneiter, De Planta (ŠVI), 9. Lambriex, Van de Werken (NIZ), 10. Botin, Trittel (ŠVI).

Ukupni poredak: 1. Lambriex, Van de Werken 63, 2. Schneiter, De Planta 91, 3. Botin, Trittel 91,8, 8. Fantela, Fantela 109.

26. srpanj 2024 05:28