StoryEditorOCM

gastro pod jedrimaU Istri održana prestižna regata krstaša s kuharima u glavnoj ulozi

Piše M. I.
5. lipnja 2023. - 11:30

Ovog vikenda u Istri se održala regata PROSECCO DOC MAXI ON Cooking Star 2023, jedna od najistaknutijih mediteranskih regata za maksi krstaše, javlja Jutarnji.hr.

Domaćin ovogodišnjeg izdanja ove vrhunske jedriličarske manifestacije je bila ACI marina Rovinj, a osim najluksuznije i tehnološki najsuvremenije marine na Jadranu, jedriličari su posjetili još i ACI marinu Pula te Rijeku. Rovinjski akvatorij je ugostio flotu impresivnih jedrilica do gotovo dvadeset i sedam metara duljine, s mnogobrojnim članovima posade, pretežito profesionalcima iz cijeloga svijeta. Bogat regatni vikend upotpunjen je i prigodnim programom, a sama svečanost otvorenja uveličana je i kulinarskom manifestacijom MAXI ON Cooking Star u Puli u sklopu koje su svoje kulinarske vještine predstavili vrhunski Michelinovi chefovi.

Ovoga vikenda ACI marina Rovinj domaćin je regate PROSECCO DOC MAXI ON Cooking Star 2023, koja je u ovogodišnjem izdanju okupila 5 posada. Otvorenju regate prisustvovali su Tanja Barattin, voditeljica promocije i unapređenja Consorzio di Tutela della DOC Prosecco, Claudio Demartis, idejni začetnik PROSECCO DOC MAXI ON Cooking Star regate, dugogodišnji menadžer internacionalne regate Barcolana, Iva Damuggia, voditeljica poslova promocije i odnosa s javnošću Turističke zajednice Grada Rovinja-Rovigno, David Modrušan, dogradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Hrvoje Markulinčić iz Jedriličarskog kluba Uljanik te Adriana Mišković, voditeljica komunikacija, ACI d.d., kao i drugi predstavnici ACI-ja. Istaknutim govornicima kao promotori projekta pridružili su se i influenseri Chiara Marchi (MissClaire), Andrea Dal Corso i Teresa Langella te talijanski glumac Alessandro Preziosi.

"Ova regata je događaj od iznimnog značaja, ne samo za naš grad, već i za cijelu regiju, odnosno županiju. Događaji koji objedinjuju sport i gastronomiju su ono što mi priželjkujemo za naš grad, a jedan takav događaj imamo priliku vidjeti upravo ovoga vikenda. Siguran sam da je ovo samo početak jedne tradicije koja će se nastaviti i u budućnosti. Bitno je naglasiti kako ovaj događaj proširuje i turističku ponudu grada Rovinja, za što možemo zahvaliti organizatorima i ACI-ju kao domaćinu ove regate. Ovakvi događaji nose glas o Hrvatskoj, Istri i Rovinju izvan naših granica i onoga što mi možemo ponuditi kada je turizam u pitanju", istaknuo je povodom otvorenja regate David Modrušan, dogradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno.

Na značaj regate PROSECCO DOC MAXI ON Cooking Star osvrnuo se i njen idejni začetnik, Claudio Demartis koji je istaknuo kako vjeruje da je ovo tek početak jedne lijepe priče koja će u idućim godinama samo rasti. "Zadovoljan sam što su lokalna zajednica i partneri prepoznali potencijal koji regata sa sobom donosi, kako za razvoj turističke destinacije, tako i za razvoj sportske te gastronomske zajednice", dodao je Demartis.

Regata PROSECCO DOC MAXI ON Cooking Star 2023 rezultat je zajedničkih napora tvrtke ACI d.d., međunarodnih brendova, Jedriličarskog kluba Uljanik iz Pule, Jedriličarskog kluba Maestral iz Rovinja te Arena Hospitality Group da Istru i Hrvatsku dodatno pozicioniraju u sam vrh svjetske jedriličarke i nautičke scene. Zahvaljujući spomenutoj regati, ali i kontinuiranom širenju ponude sadržaja i usluga, ova marina s prestižnih pet sidara, dodatno proširuje ponudu grada Rovinja, najposjećenije turističke destinacije na Jadranu.

16. travanj 2024 09:57