StoryEditorOCM

marine.life.adriaticUdruga Argonauta i ronioci iz Bibinja pokrenuli Instagram stranicu posvećenu podvodnoj fotografiji

Piše M. K./Zadarski.hr
24. srpnja 2024. - 10:04

Za sve ljubitelje podvodne fotografije: Udruga Argonauta iz Murtera u suradnji sa Ronilačkim klubom Sv.Roko iz Bibinja, pokrenula je novu Instagram stranicu posvećenu fotografiji jadranskog podmorja. Kroz provedbu projekta Eko-kamp Kornati 2024., fotografirali su ljepote ekosustava kornatskog podmorja, a sada sve fotografije možete pronaći na njihovom novom profilu.

Zahvaljujući roniocu Đaniju Igliću koji je fotografirao predivni ekosustav podmorja u NP Kornati, Instagram je postao bogatiji za online izložbu posvećenu vrstama koje obitavaju na njegovu dnu. Stranica pod nazivom _marine.life.adriatic_ svakog dana je sve bogatija za sadržaj na kojem možete naučiti više informacija o tome kako reagirati pri susretu s vatrenim crvom ili po čemu je primjerice poznat kokot letač.

- Nadamo se da će približavanjem podvodne fotografije, veći broj ljudi počet cijenit ljepotu mora i prirode oko nas, što će rezultirati povećanjem ekološke svijesti, te češće prakticiranje zelenih navika i ponašanja - poručili su iz Udruge Argonauta.

Time je završen projekt “Eko-kamp Kornati 2024.”, a s obzirom na veliki uspjeh projekta, planovi za sljedeću godinu su već počeli.

Partneri na projektu su Ronilački klub sv. Roko iz Bibinja, JU NP Kornati, Ronilački klub Murter-Kornati, Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, te suradnja s Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije. Projekt je financiran iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU - Sektor za otoke.

08. rujan 2024 01:26