StoryEditorOCM

Laggo di noce ‘23Uspješno odjedrena regata za klasu Dragonforce 65 na brani u Orašcu, znaju se i pobjednici

Piše M. I.
27. veljače 2023. - 11:53

Protekle subote održano je drugo izdanje Dubrovačke regate modela DragonForce 65 "Laggo di noce ‘23" na akumulacijskom jezeru u Orašcu u organizaciji Jedriličarskog kluba Hydro i u suradnji sa zajednicom tehničke kulture Dubrovnik.

- Sliježu se dojmovi, regata se pokazala kao potpuni uspjeh! - kazali su organizatori.

Na brani u Orašcu okupilo se 29 natjecatelja od čega 18 seniora i 11 juniora. Unatoč najavama, kiša je zaobišla natjecatelje pa se po srednjim uvjetima odjedrilo ukupno 20 plovova (10 juniori i 10 seniori), dok je zabava trajala cijeli dan.

Inače, ovo je prva regata Dragonforce-a na kojoj je bilo dozvoljeno korištenje svih riggova pa je uz dobru taktiku i trim bilo bitno izabrati i prikladna jedra.

Kod rezultata nije bilo većih iznenađenja pa je u konkurenciji seniora, Tomislav Bezić (Jedriličarski klub Zenta) osvojio prvo mjesto, Zoran Zof Kalinić (Jedriličarski klub Split) drugo, dok je Fabianko Biočić (Jedriličarski klub Trogir) osvojio treće mjesto.

Sudac regate je i ove godine bio poznati dubrovački jedriličar Denis Vukas.

Inače, nastupili su, u kategoriji juniora jedriličari iz JK Mornar, JK Orsan, JK Trogir i JK Zenta, a u kategoriji seniora jedriličari iz JK Hydro, JK Mornar, JK Spinut, JK Split, JK Trogir i JK Zenta.

Ovaj projekt ima za cilj približiti i upoznati zajednicu s jedrenjem kao sportom i stvoriti trajno mjesto okupljanja. U proteklom mjesecu, članovi AŠD Orašac i JK Hydro naporno su radili da bi se očistio dio brane te omogućilo natjecanje.

Stvorena je jedinstvena lokacija s posebnim uvjetima na akumulacijskom jezeru u Orašcu. Zapuštena lokacija se revitalizirala naporima lokalnih udruga, JK Hydro i MO Orašac u svrhu kreiranja novog mjesta zajednice te poligona za jedrenje s modelima za buduće uzraste.

DragonForce klasa postoji u svijetu već dugi niz godina i omiljena je zimska aktivnost mnogim jedriličarima kao i simpatizerima jer pruža sve čari natjecateljskog jedrenja uz maksimalnu udobnost. Iz JK Hydro su posebno ponosni na dubrovačke juniore koji ostvaruju značajne rezultate na razini Hrvatske te se u budućnosti nadaju i šire.

26. travanj 2024 07:13