StoryEditorOCM

cima ljubaviVideo koji će vas raznježiti: sin nestrpljivo dočekuje svog oca po povratku s duge plovidbe, te emocije teško je opisati...

Piše OM
5. siječnja 2021. - 10:49

- U trenucima kada smo fizički udaljeni i potreseni događajima diljem Lijepe Naše, ljubav i povezanost s najmilijima potrebnija nam je no ikada. Upravo zato, ovogodišnji splitski Advent u organizaciji Turističke zajednice grada Splita i Facebook stranica Modri kavez udružili su se u akciji “Cima ljubavi” kako bi potakli sve splitske pomorce, kao i sve one koji ove blagdane ne provode u krugu obitelji da postanu dijelom blagdana u svojemu gradu - kažu u TZ grada Splita.

Budući da oni najbolje razumiju što znači pojam distance i nedostajanja, pozvani su znacima ljubavi i pažnje pokazati da ta najsnažnija emocija, ljubav, nije uvijek u fizičkom dodiru, a dosad je, u sklopu akcije, prikupljena nekolicina zaista dirljivih video sadržaja.

Jedan od najemotivnijih videa zasigurno je onaj u kojemu sin nestrpljivo dočekuje svojeg oca po povratku s duge plovidbe. Emocije u zagrljaju su neopisive i sigurno će vas raznježiti, a možete ih doživjeti OVDJE.

Cilj akcije „Cima ljubavi“ jest dokazati smo zahvaljujući toj emociji u izazovnim trenucima u srcima jedni drugima bliži no ikada. Svi oni koji ovih blagdana neće biti kod kuće sa svojim obiteljima zbog, bilo privatnih ili poslovnih okolnosti, pozvani su u svoj rodni grad Split slati video materijale ili fotografije s blagdanskim porukama za svoje sugrađane u kojima objašnjavaju kako se nose s udaljenošću za vrijeme blagdana te što bi radili da su kod kuće.

Ovako možemo zajedno pokazati da ljubav spaja ljude ne samo u različitim gradovima, već i na različitim dijelovima svijeta, morima i oceanima. Upravo je s jednoga takvog udaljenog mjesta i pomorac Duje (na slici) poslao poruku i božićnu fotografiju, a što je poručio pogledajte OVDJE.

Pristigli materijali objavljivat će se do kraja blagdanskoga razdoblja u siječnju na Facebook stranici Adventa u Splitu, kao i na stranici Modri kavez, namijenjenoj upravo razmjeni iskustva, doživljaja i emocija koje povezuju sve pomorce i zaljubljenike u more i brodove, a koja je u ovoj situaciji idealna da poveže sve one koji u božićno vrijeme nisu sa svojim najdražima.

Ovom akcijom, putem svih primljenih videomaterijala, i slogan “Ljubav nas spaja” poprima sasvim novu i bitno veću dimenziju, jer se na najbolji način pokazuje kako udaljenost samo povećava ljubav te da smo upravo zbog nje, u srcima, bliži no ikada.

Svoje video materijale ili fotografije s iskrenim opisima možete slati na e-mail modrikavez@gmail.com, u inbox Facebook stranice Modri kavez, kao i u inbox Facebook stranice Visit Split. Neka Split ove godine bude centar svita iz kojeg se šire poruke ljubavi, a isto tako, u njega i dolaze sa svih strana svijeta.

Dodatno se inspirirajte OVDJE gledajući video pomorca Patrika koji je božićne blagdane vedroga duha proveo na brodu, a klikom OVDJE i snimku pomorca Tonija kojemu su se u blagdanskoj čestitki pridružili članovi vlastite obitelji.

Koncept Adventa u Splitu baziran je na četiri adventske svijeće kao simbolima predbožićnog vremena. Prva je svijeća nade, zatim slijede mir i radost, a posljednja svijeća simbolizira ljubav, koja je glavna vodilja ovoga adventa.

Ljubav spaja ljude na različitim dijelovima svijeta, pomoću nje nadilazimo sve izazove, iskazujemo ju brigom za druge i za sebe, a u ovoj godini to se posebno odnosi na brigu o drugima i sebi, kako bismo već sljedeće božićne blagdane dočekali zajedno, stoji u objavi Turističke zajednice grada Splita.

29. travanj 2024 06:11