StoryEditorOCM

borba vrstaViše od trideset orki satima je napadalo dva siva kita, stručnjaci: ‘To je jako čudno!‘

Piše VauMjau
5. travnja 2023. - 08:42

Snimka koju je objavila organizacija Monterey Bay Whale Watch zaista je zapanjujuća. Na njoj vidimo skupinu orka kako napadaju dva odrasla siva kita u blizini obale Kalifornije. Čak 30 orki tijekom pet sati napadalo je kitove, što nije čest prizor. Istina je da se to događa, ističu stručnjaci, no obično je plijen mladunčad, a ne odrasli. Ti se napadi događaju tijekom travnja i svibnja, kada kitovi sa svojim pomlatkom putuju nazad prema Aljasci. piše VauMjau.

Orke su zaista dugo i uporno napadale sive kitove. prije nego su odustale i pustile ih da odu. Nije poznato zbog čega je došlo do ovog neobičnog napada, s obzirom na to da je jasno kako pred njima nije mladunčad. Može se samo nagađati da su orke bile iznimno gladne i da su vjerovale kako će brojčana nadmoć igrati u njihovu korist, pa su krenule na ono što se činilo laganim plijenom.

Ipak, sivi kitovi se nisu predali, iako je borba zaista bila nepravedna, nego su se borili za vlastiti život. U tome su na kraju i uspjeli te su otplivali svojim putem.

28. travanj 2024 02:44