StoryEditorOCM

ČEKA SE SJEDNICAVranjičani: I u ovu godinu ušli smo sa zagađenjem mora. Redovito prijavljujemo, ali često nadležni stignu tek kad vjetar sve odnese...

6. siječnja 2021. - 09:38

Vranjičani su u novu godinu, kažu nam, ušli ponajviše s nadom da će zagađenje njihova mjesta biti manje nego tijekom netom protekle godine.

Koji dan prije kraja 2020. morem je "zaplivala" velika masnoća, a slično se ponovilo odmah na početku prvog ovogodišnjeg radnog tjedna.

– Za vrijeme praznika bilo je nešto bolje jer se u raznim pogonima na širem području našeg mjesta nije radilo. Međutim, krajem godine, a evo i odmah u prvim danima nove godine, dočekala nas je ista situacija. Mi redovito prijavljujemo, ali često nadležni stignu tek kad vjetar sve odnese. Nažalost, ovo je postala naša svakodnevica – naglašavaju iz Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti".

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Solina dogovoreno je da se tijekom siječnja, dakle na idućem zasjedanju, razgovara o ovoj točki, na koju bi, kako je tom prigodom rečeno, trebali biti pozvani i predstavnici Mjesnog odbora Vranjica, kao i predstavnici spomenute inicijative.

Naime, vijećnici Nezavisne liste mladih tražili su dodatnu točku dnevnog reda pod nazivom "Vranjic, mjesto koje hoće živjeti 21. stoljeće", gdje su željeli raspravljati o gradnji novog, alternativnog izlaza iz mjesta u slučaju ugroze, zatim o stanju u remontnom škveru, kao i u bivšem "Salonitu", odnosno stanju u Sjevernoj luci za koje su vezani i građani susjednih gradova.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević tada je kazao kako je zajedno sa svojim stručnim službama u stalnom kontaktu s mještanima Vranjica i kako na protekloj sjednici nije bilo mogućnosti kvalitetno raspravljati o spomenutoj točki bez temeljite pripreme jer su problemi Vranjica – bremeniti.

Prvi čovjek Solina najavio je za siječanj točku o Vranjicu, na koju će pozvati i predstavnike Mjesnog odbora i Inicijative.

image
More u Vranjicu prije Nove godine
Privatni album
20. travanj 2024 01:13