StoryEditorOCM

start u subotuVrhunsko jedrenje i dobra zabava: najavljena 16. Šoltanska regata krstaša, evo programa

Piše Sandra Barčot
5. listopada 2023. - 10:24

Vrhunsko jedrenje na ruti od Splita do Šolte, te nazad, uz dobru zabavu – primamljiva je pozivnica za sudjelovanje na Šoltanskoj regati krstaša.

Tradicionalno nadmetanje održava se ovog vikenda, sa startom flote u subotu u 11 sati ispred splitskog kluba JK Zenta koji je i domaćin regate koja se organizira po 16. put. Krstaše tada čeka jedrenje put Stomorske, a može ih biti maksimalno 50, koliko ih može imati prihvat u otočnoj luci.

Nakon regatavanja domaćini sa škoja, pobrinut će se i za dobru zabavu ali degustaciju otočnih proizvoda, uz večernji nastup DJ Sola i tradicionalnu lutriju.

- Nedjelja je klasično povratak za Split, start druge etape ispred Stomorske je zakazan u 10.30 sati, s ciljem ispred naše Zente. Navečer, nedjelja u 19 sati u našim prostorijama imat ćemo svečanu dodjelu pokala pobjednicima – kazuje nam Igor Petrović, tajnik kluba domaćina, organizatora ovog dvodnevnog morskog druženja uz podršku PŠRD Pelegrin iz Stomorske, a pod pokroviteljstvom Općine Šolta i Turističke zajednice općine Šolta.

Najave dolaska i jedrenja već imaju od kormilara i posada iz svih splitskih jedriličarskih klubava, ali i Makarske, Trogira, pa i Zagreba, ukupno preko 200 jedriličara. A za dobar provod na moru, prema najavama, i vremenska prognoza im je naklonjena.

image

Vikend za Šoltansku regatu

image

Tradicionalna 16. Šoltanska regata krstaša

05. svibanj 2024 20:17