StoryEditorOCM

zviriZagrijavanje za Jabuku: ove subote najavljena prva Paklena regata s petnaestak krstaša

Piše M. I.
3. studenog 2023. - 12:57

U organizaciji Jedriličarskog kluba "Zvir" iz Hvara održat će se službeno prva "Paklena regata" kroz Paklinske otoke s već najavljenih 15-tak krstaša, sa startom u subotu 4. studenog u 11 sati.

Nakon lanjske trening regate sa 8 brodova sudionika, ove godine kreće prva službena regata, i to u vikendu prije regate Jabuka (20. jubilarne) za brušenje jedriličarskih vještina. Pokrovitelj je TZ grada Hvara.

- Ideja je nastala od nas nekolicine entuzijasta u gradu Hvaru što se u ljetnim mjesecima bavimo "adventure" jedrenjem s turistima u akvatoriju Paklinskih otoka. Sve je to uglavnom na dnevnoj bazi tako da se jako često susrećemo na moru, a kako hvarska sezona traje dugih 6 mjeseci nerijetko se međusobno regatajemo da gostima i nama bude zanimljivije, pa da nam i vrijeme bolje prođe.

Akvatorij regate je zahtijevan za jedrenje, ali je zato zanimljiv i za publiku. Pun je otočića, hridi, zavjetrine, kurenta, manevara kroz kanale, pa će i manji, sporiji brodovi imati prostora taktički izboriti bolju poziciju što regatu čini dosta fotogeničnom i atraktivnom za gledanje i praćenje. Kao i lani, bit će snimana i dronovima iz zraka što bi uz livestreaming i komentatora ličila na gledanje kakve auto utrke na ekranima što nam je i želja ostvariti u narednim godinama kao i da regate u Hrvatskoj budu više medijski popraćene - kažu organizatori.

Planirana su dva plova sa startom u 11 sati u jednoj od dvije rute koje će se izabrati na dan regate ovisno o smjeru vjetra i kurenta, nakon čega slijedi zabava u prostorijama Jedriličarskog kluba "Zvir" i kaffe bar Eywa u Križnoj luci.Tom prigodom održat će se prezentacija knjiige "Eldora" splitskog jedriličara Sanija Delića sa prijateljima.

Prijave su na broj 095 5586 774 i detalji na jkzvir.hr.

image

JK Zvir

03. svibanj 2024 08:22