StoryEditorOCM

dubinsko natjecanjeZapočeo Adriatic freediving Trophy 2023: najbolji svjetski ronioci na dah stigli na Krk

Piše OM
1. lipnja 2023. - 11:16

Ovaj tjedan u akvatoriju otoka Krka održava se šesto po redu dubinsko natjecanje, višestruko nacionalno prvenstvo u ronjenju na dah, što je jedno od najizazovnijih natjecanja na svijetu, pogotovo ove godine, kada je termin prebačen ranije zbog svjetskog prvenstva i more je hladnije nego inače.

“Došao sam s Filipina gdje je temperatura mora 30 stupnjeva i uskočio u Kvarner na 17-18 stupnjeva, razlika je ogromna, izazov je puno veći, ali jednako uživam tu ako ne i više. Ronjenje je stvar vještine i snalažljivosti, a Kvarner je uvijek bio poseban trofej”,  kazao je za Novi list Petar Klovar, "najdublji čovjek" na svijetu, koji je prije dva tjedna na Filipinima postavio još jedan svjetski rekord

Otok Krk već je postao poznat po roniocima koji jednom godišnje u gradu Krku odmjeravaju snage roneći na najdubljoj točci Kvarnera u kanalu Krušija, između Plavnika I Cresa. Na ovom natjecanju pojavili su se mnogi svjetski prvaci sa svih kontinenata te je čak četiri puta rušen svjetski rekord.

Svi zainteresirani za rezultate ili gledanje mogu se javiti na IG Adriatic Freediving i dobiti daljnje upute, finalni dan natjecanja planira se ovaj petak, nakon čega se organizira otvorena dodjela priznanja i prigodno druženje s roniocima, javlja Novi list.

20. travanj 2024 03:53