StoryEditorOCM

prvi vikend u lipnjuBetina domaćin Sajma tradicijske drvene brodogradnje: objavljen bogat program jedinstvene manifestacije

Piše Šibenski.hr
8. travnja 2022. - 16:13

U Betini će se od 3. do 5. lipnja održati Sajam tradicijske drvene brodogradnje, i to u partnerstvu s Muzejom betinske drvene brodogradnje, Turističkom zajednicom te udrugom Betinska gajeta 1740, javlja Šibenski.hr.

Program obuhvaća izložbu tradicijskih drvenih brodova, prodajno – izložbeni sajam proizvođača opreme namijenjene drvenim brodovima, ali i ribarskih alata i opreme, stručna predavanja koja će održati brodograditelji i ostali zaljubljenici u tradicijsku brodogradnju, prezentacije izrade tradicijskih alata, radionice za djecu i odrasle na temu gradnje brodova, jedrenja, očuvanja okoliša, regate i plovidbe u drvenim brodovima te posjete lokalnim škverovima.

Na glavnom betinskom trgu održat će se i gastronomski dio manifestacije, prezentacija i prodajni sajam proizvoda OPG-a, tradicijskih obrtnika i ostalih ponuđača domaćih proizvoda.

Program će se održati na otvorenom, na lokacijama u samom centru mjesta, od tradicijskih brodogradilišta na jugoistočnoj strani naselja prema Trgu na moru.  Na Dugom mulu u Betini će biti najatraktivniji dio događaja – Izložba tradicijskih brodova. Glavna betinska riva bit će mjesto polaska prezentacijske regate drvenih brodova te ostalih plovidbi koje su dijelom programa.

Radionice i edukativni dio će se održati u prostoru Prezentacijskog centra Betina.

20. travanj 2024 14:55