StoryEditorOCM

pravo na radBrodogradilište "Treći maj" dobilo priznanje za poslodavca godine za osobe s invaliditetom

Piše M.I.
12. listopada 2022. - 09:56

Među najboljim poslodavcima za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu je i riječko brodogradilište "3. maj", objavila je Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Priznanje je namijenjeno poslodavcima koji prednjače u zapošljavanju osoba s invaliditetom, njeguju kulturu uključivosti, pružaju jednake prilike za zapošljavanje, obrazovanje, napredovanje i sigurnost svih zaposlenika te upravljaju poslovanjem na društveno odgovoran način.

Kako je rečeno na dodjeli priznanja u Zagrebu, Vlada godišnje izdvaja milijardu kuna, kojima se u prosjeku osigurava uključivanje na tržište rada za 1400 osoba s invaliditetom.

Poslodavci obuhvaćeni projektom ispunjavaju propisanu kvotnu obvezu zapošljavanjem osoba s invaliditetom. Odabir najboljih izvršen je temeljem evaluacije provedenih terenskih istraživanja u 16 kompanija. U selekcijskom postupku, posebna je pažnja usmjerena na uvjete rada, radna mjesta i poslove na kojima rade te druge aktivnosti u kojima sudjeluju osobe s invaliditetom.

U Trećem maju radi tridesetak osoba s invaliditetom, uglavnom na lakšim poslovima u skladištima ili na popravcima alata, te kancelarijskim poslovima. Uz ovo brodogradilište priznanja su dobili: Asemo iz Vrbovca, Data link iz Bjelovara, očna optika Oculus iz Osijeka, Split parking i Bomark pak uz Ludbrega.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

25. travanj 2024 12:01