StoryEditorOCM

investicija od 90 mil. knButković obišao radove u Omišu: Ovo je jedan od najvećih projekata danas u lučkoj infrastrukturi u Hrvatskoj

Piše OM
24. ožujka 2022. - 15:26

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u četvrtak u Omišu, gdje je u pratnji državnih tajnika Tomislava Mihotića i Josipa Bilavera, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića obišao radove u sklopu projekta izgradnje dijela obilaznice Omiša te radove na projektu "Uređenje luke Omiš", izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nakon pregleda radova na izgradnji dijela omiške obilaznice, ministar Butković je obišao radove na rekonstrukciji i dogradnji luke Omiš, projektu čija je ukupna vrijednost oko 90 milijuna kuna, od čega je 51 milijun kuna bespovratnih sredstava.

image
Joško Ponoš/Cropix

"I luka Omiš je jedan od najvećih projekata danas u lučkoj infrastrukturi u Hrvatskoj. Od 25 milijardi kuna ulaganja u prometnu infrastrukturu, ulažemo oko dvije milijarde kuna u luke, lučku infrastrukturu, obnovu riva i lukobrana", rekao je ministar Butković i dodao da se u toj županiji trenutno u luke ulaže preko 200 milijuna kuna,​ dok je ukupan iznos ulaganja u lučku infrastrukturu na području svih hrvatskih obalnih županija oko 2 milijarde kuna.

image

Luka Omiš

Tom Dubravec/Cropix

Provedbom projekta u luci Omiš osigurat će se uvjeti za obavljanje javnog putničkog pomorskog prometa tijekom cijele godine, nakon čega će se uspostaviti nova redovna brodska linija s Postirama na otoku Braču.

Projekt uređenja omiške luke, koji između ostaloga uključuje izmještanje ceste i novu rivu, u funkcionalnom smislu će, uz dovršetak projekta izgradnje omiške obilaznice, pridonijeti smanjenju prometnih gužvi i rješenju prometnih problema u Omišu.

image
Joško Ponoš/Cropix
25. travanj 2024 06:38