StoryEditorOCM

širenje floteCroatia Yachting preuzela konkurenta iz Poljske i dodatno ojačala poziciju lidera na nautičkom tržištu

Piše OM
27. svibnja 2023. - 10:10

Croatia Yachting, jedna od vodećih domaćih yachting kompanija, preuzela je Odisej Yachting te na taj način dodatno ojačala svoju poziciju lidera na tržištu nautike u Hrvatskoj.

Sa više od 115.000  charter klijenata, pet charter baza (Marina Kaštela, ACI Marina Dubrovnik, Marina Baotić Trogir, D- Marin Mandalina, Marina Kornati) Croatia Yachting priznata je u industriji nautike bilo da se radi o prodaji ili najmu plovila. Posjeduje najveću flotu Hanse jedrilica na svijetu i cijeli raspon modela Bali katamarana, što uz brodove ostalih brendova čini flotu od 140 brodova s prosječnom starosti manjom od tri godine.

Ovlašteni je zastupnik renomiranih brendova plovila Hanse Grupe kao što su Hanse, Dehler, RYCK, Sealine i Fjord, te brendova Bali katamarana, koji su dio Catana Grupe.

Croatia Yachting potvrdila je svoj uspješan put putem brojnih nagrada i nominacija, pa je tako svake godine Hrvatska gospodarska komora nominira za “Turistički cvijet”, dok su nagrade za najbolju charter tvrtku 2022. I 2017. pripale upravo njima. Osim toga, dodijeljeno je i posebno priznanje za razvoj i primjenu sustava upravljanja kvalitetom u 2018. godini.

image
Croatia Yachting

Tvrtka je 2022. godine ostvarila poslovne prihode u iznosu od 27,02 milijuna eura i zapošljavala 55 djelatnika. Osnivač Croatia Yachtinga, ujedno i izvršni direktor tvrtke je Domagoj Milišić.

Odisej Yachting priznata je tvrtka koji djeluje već 20 godina na tržištu Hrvatske i Poljske kao zastupnik Bali katamarana i charter tvrtka s flotom od 18 brodova smještena u D-marin Mandalina Šibenik. Tvrtka je 2022. godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 2,23 milijuna euzra i zapošljavala šest djelatnika. Prije prodaje vlasnik I direktor tvrtke bio je Marek Michal Stryjecki.

Ovom akvizicijom Croatia Yachting nastavlja ubrzani trend širenja svoje flote, jača svoju prisutnost na najatraktivnijim nautičkim centrima na Jadranu i ostvaruje pristup klijentima na poljskom tržištu zainteresiranima za charter management program za Bali katamarane- Bali Yachting world.

Više o čarterima Croatia Yachting možete pročitati OVDJE.

image
Croatia Yachting
19. travanj 2024 19:59