StoryEditorOCM

RADOVI U TIJEKUDobre vijesti za nautičare: početkom kolovoza otvara se ‘INA Orsan‘ u Dubrovniku

Piše Ahmet Kalajdžić/DV
19. srpnja 2024. - 10:31

Na području lučice Orsan, točnije na lokaciji crpke za gorivo ”INA Orsan” na gradskom predjelu Lapad u Dubrovniku od početka tjedna traju intenzivni radovi rekonstrukcije betonskog platoa i pregleda stanja elektromehaničkih uređaja navedene dvaju crpki na improviziranom pristanu. Na spomenutim su radovima angažirani djelatnici zagrebačke tvrtke STSI - Integrirani tehnički servisi d.o.o.

Od dijela radnika koji na lokaciju crpke za gorivo dolaze i prije 8 sati ujutro doznali smo da ”imaju jako izazovnu zadaću koju su mogli obaviti puno prije, samo da im je omogućen rad, ali stoga sad moraju raditi u nevrijeme, po ovom i ovakvom vremenu”. Radnici su nas izvijestili kako će, unatoč suncu koje je ”upeklo”, svoj dio obveza svakako završiti do kraja ovog tjedna. Betoniranje oštećenog platoa ispred kućice te crpke već je okončano, u nosivu su betonsku plohu ugrađeni novi kontaktni i energetski kablovi i sve govori da će posao biti dovršen na vrijeme.

Inače, tvrtka „S.T.S.I.” je članica INA Grupe i vodeća je tvrtka za održavanje, inženjering i izvođenje investicijskih projekata u Hrvatskoj, a nastala je integriranjem tehnologija i resursa. Doznajemo kako je S.T.S.I. u funkciji održavanja, istraživanja i proizvodnje nafte i plina, prerade, prodaje i distribucije nafte, plina i derivata te zahvaljujući visokoobrazovanim i stručno osposobljenim zaposlenicima u raznim organizacijskim oblicima pokriva područja strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva i transporta.

O tijeku radova i roku njihova završetka zatražili smo i odgovor iz Odjela korporativne komunikacije i marketing ”Ine” iz kojeg smo zaključili da problem datira iz razdoblja izgradnje Lapadske obale. Prenosimo kratki odgovor ”Ine” u cijelosti:

- Kako smo i ranije informirali javnost, tijekom rekonstrukcije obalnog područja izvođač radova kojega je angažirao Grad Dubrovnik, oštetio je opremu benzinske postaje Dubrovnik-Orsan. Kako bi počela sa sanacijom oštećene infrastrukture, INA je morala ishoditi odobrenje Grada. Završetak radova očekuje se krajem srpnja, nakon čega će se maloprodajno mjesto Dubrovnik-Orsan otvoriti za naše kupce - odgovor je iz Ine.

Dakle, brojni dubrovački vlasnici brodica i nautičari otvorenje crpke za gorivo mogu očekivati najkasnije početkom kolovoza, što znači da bi bidoni i kanisteri svih vrsta uskoro mogli postati povijest.

image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
06. rujan 2024 23:11