StoryEditorOCM

tragedija u BangladešuDva ukrajinska pomorca misteriozno preminula na brodu Atlantske plovidbe, Sanja Putica: ‘Čekamo nalaz obdukcije‘

Piše OM
5. listopada 2021. - 09:06

Dva ukrajinska državljanina preminula su 30. rujna na bulk carrieru AP ASTAREA u floti Atlantske plovidbe, koji je bio na sidrištu Chittagong u Bangladešu, javlja FleetMon.

Pomorci su, prenosi pomorac.hr, navodno preminuli jedan za drugim bez jasnog uzroka. Kako navode lokalni izvori, preminuli pomorci nisu pokazivali nikakve znakove zaraze koronavirusom.

Navodno je u popodnevim satima 30. rujna, 31-godišnjak pronađen mrtav u svojoj kabini. Kod šezdesetogodišnjeg drugog časnika stroja, koji je bio jedan od članova posade koji su pronašli tijelo preminulog pomorca, pubrzo su se počeli javljati problemi s disanjem. Zatražio je medicinsku pomoć i prebačen je u obližnju bolnicu, no po dolasku je proglašen mrtvim. Sumnja se da je preminuo od posljedica srčanog udara.

Na tijelu 31-godišnjaka nisu pronađeni znakovi nasilne smrti. Točan uzrok smrti preminulih pomoraca, piše pomorac.hr, bit će poznat nakon obdukcije.

Brod je stigao na sidrište Chittagong 19. rujna iz Egipta, odakle je prevozio gnojivo urea. Putovanje je trebao nastaviti prema Mongli u Mjanmaru.

U razgovoru za Dubrovački vjesnik iz Atlantske plovidbe pojasnili su okolnosti nesretnog događaja.

"Dvojica ukrajinskih pomoraca preminuli su na našem brodu Astarea. Jedan je pomorac preminuo na brodu dok je drugi preminuo na putu do bolnice kad je za njega već zatražena liječnička pomoć. Nakon naše analize, kompanija nije ustanovila nikakvu uzročno-posljedičnu vezu između njihove smrti i njihovih uvjeta na radu niti tereta koji je na brodu bio.

Ukrajinske pomorce na naš brod ukrcala i selektirala je strana agencija tako da oni dalje komuniciraju s obiteljima oko daljnjih procedura. Mi smo kao kompanija zatražili istragu o uzrocima njihove smrti uključujući obdukciju te očekujemo rezultate, a brod je u međuvremenu dobio dozvolu da napusti luku", rekla je za Dubrovački vjesnik voditeljica odnosa s investitorima i javnošću Sanja Putica.

25. travanj 2024 09:17