StoryEditorOCM

punom paromEvo kako napreduje rekonstrukcija zadarske rive, radovi na gatu su u velikom zamahu

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2023. - 13:13

Nakon što su, sredinom rujna 2022. godine, započeli radovi na rekonstrukciji (cca. 64,5 m) i dogradnji (u dužini od 15 metara) gata na Obali kralja Petra Krešimira IV., a koji su se u početku odnosili na uklanjanje kamenih obloga i demontažu kamenog opločenja, sada su radovi na gatu u punom zamahu.

Naime, u kratkom periodu od 3 mjeseca, demontirane su mornarske stepenice i lijevano-željezna polera (bitve), a izvršeno je i cca 1.999 m3 nadmorskih i podmorskih iskopa.

Nadalje, izvođač je već ugradio i 65 novih betonskih temeljnih blokova na jugoistočnoj strani obalnog zida samog gata, te je izvršeno betoniranje prostora između ugrađenih temeljnih blokova i obalnog zida u količini od cca 330 m3.

Navedenom ugradnjom blokova, jugoistočna strana obalnog zida odnosno podmorski dio istog, kompletno je obnovljena u cijeloj svojoj dosadašnjoj dužini od 64,5 metara.

Trenutno, izvođač nastavlja s radovima na jugoistočnoj strani gata, prateći liniju obalnog zida i započinje s dogradnjom gata u predviđenoj dužini od 15 metara.

Ugovorni izvođač Zajednica ponuditelja Adriaing d.o.o. Kopar i Adriaing d.o.o. Buje, zaključno sa 31.12.2022. godine, izvršio je 80% ukupno predviđenih radova.

image
Lučka uprava Zadar
image
Lučka uprava Zadar
image
Lučka uprava Zadar
image
Lučka uprava Zadar
image
Lučka uprava Zadar
19. travanj 2024 10:07