StoryEditorOCM

POGLEDAJTE VIDEOFilmska scena na Molatu: stranci i mještani spašavali jedrilicu koju je jaka tramuntana ‘bacila‘ čak 300 metara! ‘Zajedničkim smo snagama spriječili veću štetu‘

Piše M. M./Zadarski.hr
8. srpnja 2022. - 08:50

Spretnošću stranaca i mještana u četvrtak navečer je u Brguljama, na otoku Molatu, spašena od potonuća 11-metarska jedrilica, javlja Zadarski.hr.

Nju je, kao da je od papira, jaka tramuntana koja se naglo digla, odnijela čak 300 metara dalje, odnosno s bove iz Brguljskog Zaliva "bacila" ju sve do Otočića.

Srećom, obitelji iz Danske i Švedske koje su došle prenoćiti u uvalu, bile su u tim trenucima u restoranu "Pape" na večeri. Kad su shvatili što se dogodilo s brodom, brzom su ga reakcijom uspjeli spasiti.

Kako nam je opisao naš kolega Mario Vuksan, koji je večerao u obližnjem restoranu "Mamma Sita", dvije su obitelji sjele u mali čamac, dovezle se do jedrilice, i po mraku je izvukle sa sika te ju uspjele nekako dovesti sve do rive.

- Svi mi koji smo sjedili u restoranu skočili smo, i staro i mlado, kako bi im pomogli. Stvarno ne znam kako su po onom vjetru uopće uspjeli dovesti brod do rive! Moram ih pohvaliti... Kad su se približili, zajedničkim smo snagama spriječili veću štetu i pomogli smo koliko smo mogli i znali – rekao je Vuksan koji nam je i poslao video s mjesta događaja.

Jedrilica je zasigurno pretrpjela štetnu, no još se ne zna kolika je ona.

U znak zahvalnosti, obitelji su počastile sve prisutne. Eto, možda se i iz ove loše situacije rode nova prijateljstva.

 

 

25. travanj 2024 00:44