StoryEditorOCM

nastavak suradnjeFranković iz Miamija: CLIA će Dubrovnik savjetovati kako izgraditi terminal za kruzere u Gružu

Piše DV
27. travnja 2022. - 15:13

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na svom je Facebook profilu napisao je kako će CLIA, međunarodna organizacija kruzing kompanija, biti savjetnik Gradu u planiranju novog cruise terminala u luci Gruž, prenosi Dubrovački vjesnik.

- Od trenutka kada smo započeli suradnju s CLIA-om započele su promjene po pitanju upravljanja cruise turizmom u našem Gradu. Od uspostavljanja dnevnih limita u broju istovremenih dolazaka kruzera, preko uvođenja cruise taxi pa sve do povećanja kvalitete pružene usluge cruise gostima.

Na sastanku s predsjednicom CLIA-e gđom Kelly Craighead dogovorili smo nastavak daljnjih aktivnosti. CLIA će biti savjetodavni partner Gradu po pitanju gradnje novog terminala za brodove na kružnim putovanjima i to će biti prva takva suradnja CLIA-e s jednim Gradom. Naša suradnja nastavit će se i po pitanju brže komunikacije Luka Gruž – Pile sve s ciljem nastavka povećanja kvalitete pružane usluge. Vjerujem kako će vrlo skoro Dubrovnik zauzeti važno mjesto na karti homeport gradova, a to značajno povećava mogućnosti razvoja različitih gospodarskih grana u našem Gradu – ističe Franković.

image

.

Mato Frankovic Fb
25. travanj 2024 01:32