StoryEditor

oprez na moru!Glisiranje, prekomjeran broj osoba na plovilu, nedostatak dozvole... U proteklih sedam dana splitska pomorska policija sankcionirala 21 prekršaj

Piše OM
20. lipnja 2022. - 11:29

Obzirom da je turistička sezona u tijeku, povećao se i broj različitih događaja na moru, a u cilju prevencije, ali i sankcioniranja protupravnih ponašanja, policijski službenici Postaje pomorske policije Split intenzivnije vrše nadzor i kontrolu.

U proteklih sedam dana policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno  21 prekršaj iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe - izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 5 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba i to na području Hvara, Šolte i Čiova.

Policijski službenici su u proteklom tjednu sankcionirali također 9 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu, 3 prekršaja iz Pomorskog zakonika zbog neposjedovanja isprava za upravljanje plovilom i 4 prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice.

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na trenutačno povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja - kažu u splitskoj policiji.

18. kolovoz 2022 21:08