StoryEditorOCM

bliži se jubilarna mrdujaGradonačelnik primio Žarka Deškovića i Branka Širolu: ‘Radimo na pripremi mjeseca jedrenja u Splitu po uzoru na Barcolanu‘

Piše PSD
30. rujna 2021. - 09:32

Uoči jubilarne, 90. Mrdujske regate gradonačelnik Ivica Puljak u srijedu je u Gradskoj upravi primio predsjednika Jedriličarskog kluba Labud, Žarka Deškovića i Branka Širolu, jednog od najstarijih "labudaša" i najtrofejnijeg kormilara ove tradicionalne splitske manifestacije.

Za sudjelovanje na Mrduji, koja starta ove subote u Gradskoj luci, do sada se, prema riječima predsjednika kluba, Žarka Deškovića, prijavilo oko 130 jedrilica, a očekuje se da ih jedriti više od dvjesto.

image
Grad Split

- JK Labud kao najstariji jedriličarski klub u Hrvatskoj ponosi se sa svojih šest olimpijaca, ali i s Mrdujskom regatom koja je startala 1927. godine i nije se održala samo za vrijeme 2. svjetskog rata.- kazao je Dešković.

Najavio je da se u Klubu radi i na pripremi tzv. mjeseca jedrenja u Splitu po uzoru na tršćansku Barcolanu, ali i na prijavi Mrdujske regate kao najstarije na Jadranu za UNESCO-vu Listu nematerijalne kulturne baštine.

"Labudov" doajen s 57 odjedrenih Mrduja i sedam pobjeda, Branko Širola sa svoje 82 godine života spreman je za oštro jedrenje na predstojećoj jubilarnoj regati, a posebnost Mrduje, kako je rekao, je što ona okuplja sve, mlade i stare, drvene jedrilice i bolide.

image
Grad Split
16. travanj 2024 09:01