StoryEditorOCM

ronioci 4. brigadeIz splitske luke izvađene dvije tone otpada, na dnu mora pronađeno i vrijedno raspelo!

Piše Hina
9. svibnja 2023. - 13:24

Članovi Ronilačkog kluba veterana 4. Gardijske brigade u dvodnevnoj akciji čišćenja podmorja u splitskoj Gradskoj luci izvadili su i uklonili oko dvije tone otpada, izvijestio je u utorak predsjednik tog ronilačkog kluba Ćiro Ugrin.

"Naši ronioci su pronašli i izvadili automobilske gume, frižidere, dijelove olovnih cijevi, dijelove lučke ograde koje bura baci u more te otpad iz velikih brodova - kruzera", rekao je novinarima Ugrin.

U toj akciji, koja je trajala u ponedjeljak i utorak, ronioci su pronašli i raspelo odliveno u mesingu.

"To bi mogao biti vrijedan primjerak raspela te smo o njegovu pronalasku izvijestili Konzervatorski odjel u Splitu", kazao je Ugrin.

Po njegovim riječima akcija uklanjanja otpada iz podmorja u splitskoj Gradskoj luci provodi se već treću godinu u suradnji s Lučkom upravom i Lučkim operativnim centrom.

"Ova ekološka akcijaprovodi se bez ikakvih zastoja u uplovljavanju i isplovljavanju brodova", istaknuo je.

Dodao je kako ronioci veterani 4. gardijske brigade pomažu nastojanjima Lučke uprave da splitska Gradska luka uđe u "sustav europskih eko-luka."

"Kako u ratu tako i miru, mi smo na raspolaganju pomagati gdje god je to potrebito," kazao je umirovljeni brigadir 4. Gardijska brigade ronilac Zvonko Asanović.

image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
19. travanj 2024 06:03